Cikkek

Csiganyál kivonat - az új bőrápolási őrület

2022.02.27 19:59

A legújabb bőrápolási trend elsőre kissé hajmeresztően hangozhat, azonban a csiganyál számos jó tulajdonsággal rendelkezik bőrünkre nézve. Egyre több arc- és testápolási termék tartalmaz csiganyálkát, azonban az újkeletű összetevő valójában már az ókorban is népszerű volt.

 

Olvassa el a Bioszállító.hu legújabb blogcikkjét és tudja meg, miért érdemes csiganyállal ápolni bőrét!

Mi is az a csiganyál?

A csiganyál többszáz éves múltra tekint vissza, hiszen már az ókori Görögországban is előszeretettel alkalmazták, főként sebgyógyító tulajdonságai miatt. A csiganyál nem más, mint a csiga által kibocsájtott nyálka, mely elősegíti a regenerálást az állat házának újraépítéséhez. Napjainkban az ázsiai kozmetikumok egy sztárösszetevője, hiszen szemmel látható eredményeket produkál az emberi bőrön is rövid idő alatt. Mielőtt felkapnánk egy csigát a kertből és rádobnánk az arcunkra, érdemes megjegyezni, hogy a csiganyál nem a csiga mozgása közben hátrahagyott anyag, hanem egy olyan gél, amely akkor ürül, amikor a csiga stressz alatt van.

 

A csiganyál előnyei a bőr számára 

A csiganyál rengeteg jótékony hatással bír bőrünkre nézve, egy igazi jolly-joker hatóanyag. Először csigatelepen dolgozó munkásoknál figyelték meg, hogy a bőrük sokkal szebb és bársonyosabb lett a csigákkal való munka után. A csiganyál minden problémára alkalmazható: segít a hidratálásban, felpörgeti a bőr kollagéntermelését, segít a fiatalos bőrért felelős fehérjék termelésében és a ráncokat is hatékonyan kisimítja.

 

Hidratál

A csiganyál olyan hidratáló összetevőket tartalmaz, melyek javítják a bőr védekezőfunkcióját, segítenek kizárni a környezetben található káros anyagokat, ugyanakkor a bőr nedvességtartalmát is megőrzik.

 

Stimulálja a kollagéntermelést 

A csiganyál egy stressz által kiváltott kiválasztódás által termelődik, így összetevőinek célja a sérülések helyreállítása és a védekezőképesség növelése. Ez segít a bőrsejtek termelődését és a kollagéntermelés folyamatának felgyorsítását. A kollagén bőrünk rugalmasságáért és fiatalságáért felelős, mikor termelődése lelassul, megjelennek a ráncok. A termelés újbóli felgyorsításával kevesebb ránc és fiatalabb bőr érhető el. A csiganyál emellett glikolsavat is tartalmaz, mely szintén egy ismert kollagén-fokozó.

 

Csillapítja a bőrirritációt

A csiganyálban található allantoin egy másik kulcsfontosságú összetevő, mely gyógyító tulajdonságokkal rendelkezik, csillapítja az irritációt, kisimítja a bőrt és serkenti a sejtregenerációt.

 

Vitaminokat és ásványi anyagokat tartalmaz

A csiganyál számos jótékony hatású tápanyagot tartalmaz, beleértve a gyulladáscsökkentő cinket és a gyógyító mangánt. A szintén benne található rézpeptidek kollagénszintnövelő és ránctalanító hatásukról ismertek, emellett A- és E-vitaminokban is gazdag összetevő, melyek nagyszerű antioxidánsok, ezzel harcolva az öregedést előidéző szabadgyökök ellen.

 

Hogyan használjuk a csiganyálat?

Rengeteg csiganyálat és csiganyálkivonatot tartalmazó bőrápolási készítménnyel találkozhatunk a boltok polcain. Hidratáló tulajdonságai miatt érdemes éjszakai vagy nappali arckrémet választani első csiganyálas terméknek a bőrápolási rutinunkban. Amennyiben a bőr öregedése ellen szeretnénk felvenni a harcot, azonban természetes összetevőket szeretnénk alkalmazni, válasszuk a csiganyálkivonatot tartalmazó szérumokat, melyekben a csiganyál koncentráció is magasabb. Ezt használhatjuk reggel és este is, közvetlenül a bőr tisztítása után, hidratáló vagy fényvédő krémet előtt.

 

Kedvenc termékeink a Bioszállító.hu kínálatában

 

DR.ORGANIC BIOAKTÍV CSIGAGÉL 50 ML

A csigagél hialuronsavval, bio Aloe verával és további bioaktív összetevőkkel intenzíven hidratálja, nyugtatja és védi a bőrt. Használja önállóan vagy arckrémmel kombinálva.

 

PHARMALIFE PRÉMIUM CSIGAKRÉM 75ML

A mucin biológiailag aktív anyagként aktiválja a sejtek kívüli szövetszerkezet kialakulásában részt vevő fibroblasztok működését, valamint aktiválja a fehérjéket - kollagént és elasztint.

 

ARMONIA HELIX ACTIVE IGAZOLT ÖKO CSIGA TESTÁPOLÓ 500 ML

Az ökológiai csiganyál kivonat eredendően gazdag kollagénben, elasztinban, allantoinban és más mikrotápanyagokban, melyek rendkívül hatékonyan óvják, hidratálják a bőrt, csökkentik a rajta keletkezett foltokat, feltöltik a ráncokat és sejtmegújító hatásuk van.

 

ARMONIA HELIX ACTIVE IGAZOLT ÖKO CSIGA SZÉRUM ÉJSZAKAI 30 ML

A csiganyálka koncentrált kivonata eredendően rendkívül gazdag kollagénben, alantoinban, glikól gyümölcssavban és vitaminokban, ám AHA gyümölcssavval és gayuba kivonattal együtt alkalmazva megsokszorozódik hidratáló és bőrtápláló hatása, feltölti a ráncokat és csökkenti a pigmentfoltokat.

 

DR.ORGANIC BIOAKTÍV CSIGAGÉL SZEMKÖRNYÉKÁPOLÓ 15 ML

Kifejezetten a szemkörnyéki mélyebb ráncok eltüntetésére, koncentrált hatóanyag tartalommal intenzíven feszesít.

 

Vezesse be a mindennapi arcápolásba a csiganyálat és élvezze csodálatos hatásait arcbőrén!

simplepay_hu