Cikkek

4 természetes készítmény a jobb alváshoz

2022.02.07 15:57

Sajnos napjainkban egyre többen tapasztalnak alvási nehézségeket, melyek megkeseríthetik mindennapjainkat. A megfelelő mennyiségű és minőségű alvás rendkívül fontos egészségünk szempontjából. Az jó éjszakai alvás segíti a test és az agy működését, emellett javítja a tanulási funkciókat, a memóriát, a döntéshozatali képességeinket és a kreativitást is. Amennyiben nem alszunk eleget, olyan betegségeknek vagyunk fokozottan kitéve, mint a szívbetegség, a cukorbetegség vagy az elhízás.

 

Tegyen egészségéért pihentető alvással és mondjon búcsút az alvási nehézségeknek a Bioszállító.hu természetes megoldásaival!

A megfelelő, pihentető és elegendő mennyiségű alvás gyakran a helyes alvási gyakorlatok betartásával és egészséges lefekvési rutin kialakításával kezdődik. Egy ilyen rutin során érdemes korán ágyba kerülni, hogy elegendő időnk legyen kialudni magunkat – egy felnőttnek legalább 6-8 óra alvásra van szüksége.

Lefekvés előtt legalább egy órával kapcsoljuk ki a képernyőket, azaz ha tehetjük, ne tévézzünk vagy telefonozzunk az ágyban fekve. Ehelyett olvassunk könyvet vagy hallgassunk hangoskönyvet, pihentető podcastot vagy akár elalvást segítő meditációkat is kipróbálhatunk. A magas koffeinbevitel is jó eséllyel közrejátszik a nehéz elalvásban, így délután 4 után már nem érdemes kávét vagy teát fogyasztani. 

Az esti rutinunkat kiegészíthetjük egy relaxáló fürdőzéssel, nyugtató illóolajok párologtatásával vagy kényeztető arc- és testápolási rutin bevezetésével.

Sajnos vannak esetek, amikor hiába teszünk meg mindent a pihentető esti rutinért, egész egyszerűen nem tudunk elaludni.

Amennyiben a megfelelő módszerek mellett egy kis segítségre van szükségünk a jó éjszakai alváshoz, érdemes kipróbálnunk a természetes alvást segítő készítményeket a Bioszállító.hu kínálatában.

 

1. Melatonin 

A melatonin egy olyan hormon, melyet testünk természetesen termel az esti időszakban. A sötétedés utáni magasabb melatonin szint biztosítja az álmosság érzetét, a mély alvást, a friss ébredést és az aktív nappalokat. A melatonin termelést elősegíthetjük különböző melatonin tartalmú készítményekkel, melyek segítik az elalvást – ez különösen nagy segítség lehet azoknak, akik nappal alszanak és éjszaka dolgoznak munkájuk miatt.

Emellett a melatonin javíthatja az alvászavarokkal küzdők általános alvásminőségét, csökkenti az elalváshoz szükséges időt és növeli az alvás teljes időtartamát.

 

Kedvenc melatonin tartalmú termékeink:

 

DR.CHEN PRE-MELATONIN ÁLOMBOGYÓ KAPSZULA 30 DB

 

ESI® MELATONIN PURA CSEPP - 50 ADAGOS FOLYÉKONY VEGÁN FORMULA, VÉRNARANCS ÍZBEN 50ML

 

JUTAVIT MELATONIN 1MG 60DB

 

INNOPHARM GOOD NIGHT SZÁJSPRAY MELATONINNAL ÉS GYÓGYNÖVÉNYEKKEL 25 ML

 

2. Orvosi macskagyökér

A macskagyökér Ázsiában és Európában őshonos gyógynövény. Gyökerét általában természetes kezelésként használják a szorongás, a depresszió és a menopauza tüneteinek kezelésére, emellett az egyik leggyakrabban használt elalvást segítő gyógynövény-kiegészítő.

Teáját citromfűvel és komlóval társítva bátran fogyaszthatjuk lefekvés előtt a könnyebb elalvás érdekében, azonban kapszula alapú készítményeket is fogyaszthatunk.

 

Kedvenc macskagyökér tartalmú termékeink:

 

ADAMO MACSKAGYÖKÉR 50 G

 

MAMA DROG MACSKAGYÖKÉR 50 G

 

HERBALPRODUKT VALERIANA TABLETTA 45DB

 

VALERIANA RELAX KAPSZULA 60 DB

 

3. Magnézium

A magnézium az emberi szervezet számára nélkülözhetetlen ásványi anyag, hiszen rengeteg működési folyamatban vesz részt, emellett fontos az agy és a szív egészséges működéséhez is. A rendszeres magnéziumpótlás segíthet nyugtatni az elmét és a testet, ezzel könnyebbé téve az elalvást is.

A magnézium relaxáló hatása részben annak köszönhető, hogy képes szabályozni a melatonin termelését. A magnéziumról szintén ismert, hogy ellazítja az izmokat, ezzel pedig előidézi a jóleső elalvás érzését. A magnézium, a melatonin és a B-vitamin hármasa ütős kombináció lehet az álmatlanság kezelésére.

 

Kedvenc magnézium tartalmú termékeink:

CALIVITA MAGNEZI B6 TABLETTA MAGNÉZIUM + B6-VITAMIN 90DB

 

GAL MAGNÉZIUM-L-LAKTÁT POR 180G

 

NATUR TANYA® VEGÁN MAGNÉZIUM + AKTÍV B6 30 DB

 

SWANSON MAGNÉZIUM KAPSZULA 250MG 250 DB

 

4. Levendula

A levendula nyugtató illata javítja az alvást. Számos tanulmány kimutatta, hogy a levendulaolaj szaglása röviddel lefekvés előtt elegendő lehet az alvás minőségének javításához. Ez különösen hatékony lehet enyhébb álmatlanságban szenvedőknél, azonban a levendulás aromaterápia érezhetően javítja az alvászavar tüneteit is.

 

Kedvenc levendula tartalmú termékeink:

MEDINATURAL LEVENDULA 100% ILLÓOLAJ 10 ML

 

ANANDAM LEVENDULA VIRÁGVÍZ SPRAY 50 ML

 

AROMAX LÉGFRISSÍTŐ SPRAY LEVENDULA-TEAFA 20 ML

  

Szép álmokat és könnyű alvást kíván a Bioszállító.hu oldala. További tanácsokért, tippekért és trükkökért olvassa el egészséges életmódról szóló cikkeinket vagy kövesse be Facebook oldalunkat!

 

simplepay_hu