Cikkek

Kurkuma az erős hajkoronáért

2022.01.19 17:43

A kurkuma egy népszerű fűszere a közel-keleti és indiai konyhának, azonban kevesen tudják, hogy ezt a színes, élénksárga fűszert hajápolásra is felhasználhatjuk. Erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik, ezért az ayurvédikus gyógyászatban és a szépségápolási termékek összetevői között is találkozhatunk vele. A hajápolás során a kurkumát felhasználhatjuk olyan betegségek kezelésére, mint a korpásodás vagy a hajhullás. A kérdés csak az: valóban működik?

 

Ismerje meg a kurkuma hatását, felhasználási módját és frissítse fel hajápolási rutinját a Bioszállító.hu-val!

A kurkumáról

A kurkuma a gyömbérfélék családjába tartozik, gyökerei élénk sárga színűek. Ezt a kurkumin nevű vegyi anyag okozza, mely gyulladásgátló, antibakteriális, daganatellenes tulajdonságokkal rendelkezik, emellett teli van antioxidánsokkal. A kurkuma fűszert a növényzet gyökérzetéből nyerik ki, azonban számos bőrápolási, hajápolási és kozmetikai termékben is felhasználják egészségügyi előnyei és élénk színe miatt.

 

A kurkuma jótékony hatása a hajra

A kurkuma jótékony hatással van a hajra gyulladáscsökkentő tulajdonságai miatt. Számos hajápolási termékben felfedezhető, így samponokban, balzsamokban és hajmaszkokban is találkozhatunk vele.

 

Nézzük hát végig, miért érdemes a kurkumát hozzáadnunk hajápolási rutinunkhoz!

 

Megakadályozza a hajhullást

A kurkuma gyulladáscsökkentő hatása áldásos lehet a ritkuló haj számára, mivel serkentheti a haj növekedését. A legtöbb hajhullást gyulladás okozza, így a szervezetben előforduló gyulladás enyhítése előnyös lehet fejbőrünknek és a hajhagymáinknak.

 

Harcol a korpásodás ellen 

Viszket a fejbőre, vagy gyorsan korpásodik? Száraz, húzódó érzést tapasztal? A haj és a fejbőr kurkumával való kezelése megőrizheti a fejbőr egészségét, amely kulcsfontosságú összetevője az egészséges hajnak és a haj növekedésének. Amennyiben a korpásodást nem kezeljük, az előbb-utóbb hajhulláshoz vezethet, így érdemes a kurkumát bevetni gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatásai miatt.

 

Szabályozza a haj zsírosodását 

A száraz, korbás és viszkető fejbőr mellett zsíros haj esetében is csodás eredményeket érhetünk el. A kurkuma kiválóan alkalmas zsíros haj és fejbőr kezelésére, gyulladáscsökkentő és antimikrobiális tulajdonságai miatt. Ezek az antimikrobiális tulajdonságok megakadályozzák a mikroorganizmusok szaporodását, amelyekre a zsíros fejbőr hajlamos.

 

Javítja a fejbőr egészségét

A kurkuma rengeteget segíthet fejbőrünk egészségében és beindíthatja annak regenerálódását. A kurkuma gyógyító és gyulladáscsökkentő tulajdonságai természetesen segítik a fejbőr irritációját – ellentétben más termékekkel, amelyek ezt mesterséges összetevők hozzáadásával teszik.

 

Megvédi a hajat a környezeti stressztől

A szabad gyökök károsíthatják a hajat, a fejbőrt és az arcbőrt, azonban a magas antioxidáns tartalmú kurkuma felveszi a küzdelmet a káros környezeti hatásokkal. A jótékony gyógynövény használatával megvédhetjük hajhagymáinkat a károsodást okozó molekuláktól.

 

Milyen hajtípusra használhatjuk?

A kurkuma bármely hajtípusnak képes segíteni új fényben ragyogni. Akár száraz, akár korpásodásra hajlamos, akár zsíros típusú hajunk van, érdemes a kurkumát bevetni hajápolási rutinunkban. Azonban fontos, hogy folyamatosan nyomon kövessük a kurkuma használatával bekövetkező változásokat, hiszen előfordulhat, hogy gyulladt fejbőr esetén a tünetek romlani kezdenek, amely hajhulláshoz is vezethet.

 

Hogyan használjuk a kurkumát?

A kurkumát alkalmazhatjuk közvetlenül a hajunkon vagy akár el is fogyaszthatjuk. Amennyiben kurkumát tartalmazó étrendkiegészítőket szeretnénk kipróbálni, napi 500 és legfeljebb 2000 mg közötti mennyiséget érdemes bevinni. Fontos, hogy a kurkumát ne szedjük véralvadást lassító készítményekkel együtt – ilyen az aszpirin és az ibuprofén.

 

Hajra kenve számos módon alkalmazhatjuk a gyógynövényt.

 

Hajmaszk: Könnyen elkészíthető és egyszerűen alkalmazható természetes hajpakolást készíthetünk olívaolajból és kurkumából. Keverjünk ki egyenlő mennyiséget a két összetevőből, vigyük fel egyenletesen a hajunkra és hagyjuk hatni 15-20 percig. Végül öblítsük le és tisztítsuk meg hajunk kedvenc samponunkkal és hajbalzsamunkkal.

Fejbőrkezelés: A kurkuma illóolajokkal is kiválóan működik, így például levendulaolajjal is kombinálhatjuk egy nyugtató otthoni fejbőrkezelés érdekében.

Samponba keverve: Gyors és egyszerű módja annak, hogy beépítsük a kurkumát hajápolási rutinunkba. Keressünk kurkumát tartalmazó sampont és használjuk a számunkra megfelelő időközönként.

Étrendkiegészítőként: A kurkumával való hajápolás legjobb módja az étrendkiegészítők alkalmazása. Amennyiben orálisan visszük be a gyógynövényt, az belsőleg tud segíteni a gyulladás csökkentésében.

 

Kedvenc kurkumát tartalmazó termékeink:

BIO MENÜ BIO KURKUMA ŐRÖLT 60 G

 

BIO MENÜ BIO KURKUMA KAPSZULA 60 DB

 

HERBALANCE KURKUMA TABLETTA 120DB

 

OCSO KURKUMA + E-VITAMIN FORTE KAPSZULA 30DB

 

TEEKANNE GINGER CURCUMA GYÖMBÉRES-KURKUMÁS TEA 35 G

 

VITAFUL CURCUMA POWER KURKUMA GUMIVITAMIN

 

DR.BELLASOFT SZAPPAN KURKUMA 130 G

 

NATURSTAR KURKUMA KRÉM-GÉL 250 ML

 

Rendeljen a Bioszállító.hu kurkumát tartalmazó sztártermékeiből és élvezze az egészséges hajkoronát!

simplepay_hu