Cikkek

Hallott már az almaecetről? Íme 3 ok, amiért érdemes fogyasztani!

2022.01.16 19:02

Az almaecet egy évszázadok óta használt házi orvosság, amely jótékony hatásainak köszönhetően rendkívüli népszerűségre tett szert az elmúlt években. Rengeteg vitamint tartalmaz, bővelkedik ásványi anyagokban és remek rostforrás. Nem csak immunrendszerünket erősíti, de segíti a betegségek leküzdését és számos egészségügyi problémára megoldás.

 

Olvasson tovább, és ismerje meg az almaecet 3 jótékony tulajdonságát!

Az almaecet korunk egyik leggyorsabban terjedő csodaszere, hiszen egyre több egészséges életmódot népszerűsítő oldalon találkozhatunk vele. Nem véletlen – az almaecet egészségre gyakorolt jótékony hatásairól található források egészen Hippokratészig nyúlnak vissza. Felhasználása rendkívül széleskörű, akár önmagában fogyasztva, akár receptek alapanyagaként is használhatjuk.

 

Mi is az az almaecet?

Kezdjük az alapokkal. Az almaecet erjesztett almalé, azaz gyümölcsborecet, melyet biológiai úton állítanak elő, fahordókban fermentálva. Ez azt jelenti, hogy az almához természetesen hozzáadott élesztő segít az alma fermentálásában, a gyümölcsben található gyümölcscukor pedig alkohollá alakul át. A jóindulatú baktériumok ecetsavvá alakítják az alkoholt, az ecetsav pedig az almaecet hatóanyaga. Ez azt jelenti, hogy az ecetsav felelős az almaecet egészségügyi hatásaiért.

Amikor almaecetet vásárolunk, érdemes organikus, szűretlen, feldolgozásmentes terméket választani. A jó minőségű almaecetnek alma illata és aromája van, színe kevésbé áttetsző, sőt, akár zavaros is lehet.

Almaecetet vásárolhatunk természetes folyadék formájában, de amennyiben nehezünkre esik a fogyasztása vagy nem tudjuk megszokni az ízét, akár étrendkiegészítő kapszulák formájában is bevihetjük a napi adagot.

 

Most, hogy már ismerjük az almaecet összetételét, vizsgáljuk meg 3 előnyös egészségügyi tuladjonságát is!

 

Segít a vércukorszint szabályozásában

Az almaecet egyik legszuperebb egészségügyi előnye az egészséges vércukorszint támogatása és a vércukorszint szabályozása. Az almaecet lefekvés előtti fogyasztása csökkenti a reggeli éhgyomorral mért cukorszintet, egyes kutatások szerint ez kifejezetten kettes típusú cukorbetegség esetén lehet előnyös. Amennyiben étkezés közben fogyasztunk almaecetet, lelassíthatjuk a gyomorürülést, az almaecetben található ecetsav pedig csökkentheti a szénhidrátbontó enzimek működését.

 

Segít az egészséges testsúly elérésében

Az almaecet kiváló elősegítője a fogyókúrának és a diétás időszakoknak. Fogyasztása növeli a jóllakottság és a teltség érzetét, így kevésbé leszünk éhesek vagy jön ránk a nassolhatnék. Javítja a máj és az izmok képességét a vércukor felvételére, ezzel elősegítve a szénhidrátanyagcserét és a zsírraktározás megelőzését. Az almaecet étvágycsökkentő és vércukorszint szabályozó hatása együttesen támogatja az egészséges testsúlycsökkenést és a fittséget.

 

Támogatja az egészséges koleszterinszintet

Az almaecet segít a koleszterin- és trigliceridszint szabályozásában is. Rendszeres és következetes fogyasztása esetén a laboratóriumi értékek javulhatnak, ez pedig kifejezetten örömhír lehet a szív- és érrendszeri problémákkal küzdők számára.

 

Az almaecet fogyasztása

Az almaecetből napi 1-2 teáskanálnyi mennyiség nem okoz problémát egészséges felnőttek esetében. Keverjük egy pohár vízhez, 100%-os gyümölcsléhez, de akár salátaöntetet is ízesíthetünk vele. Pácolhatunk húst és halat is almaecetben, de akár levesekhez, mártásokhoz is hozzáadhatjuk. Olívaolajba keverve adhatjuk hozzá legegyszerűbben ételeinkhez, melyet zöldségekre, uborkára, paradicsomra vagy egy finom görögsalátára is ráönthetünk. Érdemes az almaecetet napi 2-3 részletben elfogyasztani, lehetőleg étkezések előtt.

 

Fontos, hogy az almaecetet mindig hígítva fogyasszuk, ugyanis magas savtartalma bánthatja gyomorfalunkat vagy akár fogainkat is károsíthatja! Gyomorfekély és reflux esetén fokozhatja a panaszokat, valamint vizelethajtók és vérhígítók szedése esetén sem ajánlott fogyasztása.

 

Kedvenc almaecet termékeink a Bioszállító.hu oldalán:

 

PÖDÖR BIO ALMAECET SZŰRETLEN 250 ML

 

100% természetes, fahordóban érlelt gyümölcsecet, kizárólag minőségi, szigorúan ellenőrzött és válogatott, friss bio alma levéből erjesztve.

 

ERBAVITA® ALMAECET KAPSZULA VCAPS® TOKBAN

 

Nagy dózis és gyors felszívódás jellemzi. Testsúlycsökkentő, lúgosító!

 

ALCE NERO BIO SZŰRETLEN ALMAECET 500 ML

 

Kizárólag bio almaecet kiváló minőségű alapanyagokból.

 

BÁNÓ ALMAECETPOR KAPSZULA 60 DB

 

Étrendkiegészítő készítmény C-vitaminnal.

 

További almaecet tartalmú készítményeket itt talál!

 

Kövesse a Bioszállító.hu cikkeit a legfrissebb egészséget támogató tartalmakért!

simplepay_hu