Cikkek

Természetes immunerősítés – A homoktövis

2021.12.17 18:14

A homoktövis valódi szupersztár a természetes immunerősítők között, hiszen számos jótékony hatással bír egészségügyi szempontból. Rendszeres fogyasztásával az immunrendszer erősítését és védelmét is támogathatjuk a téli megfázós időszakban, emellett javítja az általános egészségügyi állapotot. Rengeteg betegségre gyógyír, így érdemes beiktatni mindennapi vitaminforrásként étrendünkbe.

 

Olvassa el a Bioszállító.hu legújabb cikkjét és győzödjön meg a homoktövis csodás tulajdonságairól!

A homoktövis főként Ázsiában előforduló növény, azonban a Kárpát-medencében is őshonos. Az akár 5 méter magasra növő tövises cserje termései apró narancssárga bogyók, melyek rengeteg, az emberi szervezet számára hasznos vitamint tartalmaznak. Megannyi formában dolgozzák fel a homoktövis termését, így szerencsére számos lehetőségünk van a homoktövis fogyasztására. Ilyenek az étrendkiegészítő kapszulák, olajak, lekvárok, ivólevek, de akár bor vagy likőr is készülhet ebből a savanyú gyümölcsből.

Nézzük meg, miért is érdemes minden nap homoktövist fogyasztani!

 

Immunerősítés

A homoktövis vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, magas flavonoid és antioxidáns tartalmának köszönhetően pedig védi a szervezetet a kórokozókkal szemben. A homoktövis a citromhoz képest tízszer több C-vitamint tartalmaz, így kiváló immunerősítés szempontjából. Megfázás vagy vírusos betegség esetén is érdemes alkalmazni, hiszen a szervezet ellenálló képességének növelése mellett a legyengülés esetén is segít erősítő hatásával.

 

Szíverősítés, szívbetegség

A homoktövis fogyasztása számos szempontból támogathatja szívünk egészségét, valamint a keringési- és érrendszert. Magas antioxidánstartalma csökkentheti a szívbetegségek kialakulásának kockázatát, vagy a már kialakult betegségekkel járó veszélyeket, mint például a vérrögképződés, a magas vérnyomás vagy magas koleszterinszint.

 

Cukorbetegség 

A homoktövis olaja a cukorbetegség megelőzésében is segíthet, emellett a vércukorszint csökkentését is támogatja a szénhidrátban gazdag étkezés utáni vércukorszint-ingadozások mérsékelésével.  Mivel a gyakori, hosszú távú vércukorszint-ingadozás növelheti a 2-es típusú cukorbetegség kockázatát, a stabil vércukorszint fenntartásával csökkenthetjük a kialakulás veszélyét.

 

Bőr egészségének támogatása

A homoktövisben található vegyületek közvetlenül alkalmazva javítják a bőr egészségét. A homoktövisolaj elősegíti a bőr regenerálódását, támogatja a sebek gyorsabb gyógyulását, enyhítik a nap okozta bőrégés tüneteit, ezzel csökkentve a bőr károsodását. Antioxidánstartalma késlelteti a sejtöregedési folyamatokat, így a homoktövis tartalmú készítmények alkalmazásával bőrünk rugalmas, feszes és fiatalos marad.

 

Májtámogatás

A homoktövis egészséges zsírokat, E-vitamint és karotinoidokat tartalmaz, melyek egytől-egyig segítenek a májat megvédeni a károsodástól. Aktív zsíroldó hatásának köszönhetően méregtelenítőhatásokkal is rendelkezik, melyek a máj regenerálásában és tisztításában fontos szerepet játszanak.

 

Egyéb jótékony hatások

 

Javíthatja az emésztést – A homoktövis segít megelőzni és kezelni a gyomorfekélyt.

A menopauza tüneteinek csökkentése – A homoktövis hatékony alternatív kezelésként szolgálhat olyan posztmenopauzás nők számára, akik nem tudnak ösztrogént szedni, emellett csökkenti a hüvely kiszáradását.

Szem egészségének támogatása – A homoktövis gazdag A-vitaminban, így javítja a látást, csökkenti a farkasvakság kialakulásának esélyét, nem utolsó sorban pedig a szemszárazságot is csökkenti.

 

Kedvenc homoktövist tartalmazó termékeink a Bioszállító.hu oldalán:

 

Olajok:

ADAMO HOMOKTÖVIS MAGOLAJ 10 ML

BÁLINT HOMOKTÖVIS LENMAGOLAJOS KIVONATA 50 ML

 

Tiszta velő:

BIO BERTA BIO HOMOKTÖVIS VELŐ 500 ML

BIO HOMOKTÖVIS VELŐ 500 ML

BIORIT BIO HOMOKTÖVIS VELŐ 200 G

 

Italok:

BAUER BIO HOMOKTÖVIS NEKTÁR 35% 980 ML

BIO BERTA BIO HOMOKTÖVIS-SÜTŐTÖK IVÓLÉ 750 ML

BIO MEDICURA HOMOKTÖVIS 100% GYÜMÖLCSLÉ 330ML

 

Lekvárok:

BIO BERTA BIO HOMOKTÖVIS LEKVÁR 190 G

DR.FITOKUP HOMOKTÖVIS ZSELÉ 180 G

 

Szépségápolási termékek:

AVA HOMOKTÖVIS BŐRFIATALÍTÓ NAPPALI ARCKRÉM 50 ML

COSNATURE ANTI-AGING ARCSZÉRUM HOMOKTÖVISSEL

COSNATURE FESZESÍTŐ ARCMASZK HOMOKTÖVISSEL

 

Böngéssze a Bioszállító.hu oldalát homoktövis tartalmú készítményekért és készítse fel immunrendszerét a betegségekkel szemben természetes, bio módszerekkel. Tartson velünk folyamatosan frissülő cikkekért hétről hétre és kövesse oldalunkat!

 

simplepay_hu