Cikkek

A legjobb otthoni praktikák megfázásra

2021.12.04 09:54

A megfázás a hideg időszak kellemetlen velejárója. Amikor lebetegszünk, fáj minden porcikánk, esetleg láz, hidegrázás, köhögés vagy orrdugulás is gyötörhet bennünket. Szerencsére rengeteg otthoni praktika létezik a megfázás kezelésére, melyekkel enyhíthetjük tüneteinket és minél hamarabb felépülhetünk a betegeskedésből.

Olvassa el a Bioszállító.hu legújabb cikkjét és győzze le a légúti betegségeket természetesen!

A meghűlés a leggyakrabban előforduló betegségek közé tartozik a hűvösebb hónapokban. Kiváltó oka a felső légutakban megjelenő vírusos fertőzések, melyek cseppfertőzéssel terjednek. A legtöbb megfázásos betegség komplikációk nélkül lezajlik, épp ezért az emberek többsége nem fordul orvoshoz vagy szed komolyabb gyógyszereket. A stressz, vitaminhiány, egyéb fennálló betegségek következtében legyengült immunrendszert könnyebben betegítik meg a vírusok, így ilyen esetben gyakrabban jelentkezhet a nátha az őszi, téli és tavaszi hónapokban.

A megfázást nem lehet gyógyítani, azonban a tünetek enyhítésére számos természetes praktika áll rendelkezésre, melyek hatásosak lehetnek a minél gyorsabb gyógyulás szempontjából. Nézzük meg, mivel tehetjük könnyebbé a náthás napokat!

 

Gyömbér 

A gyömbér jótékony hatásait évszázadok óta ismeri a népgyógyászat, azonban mára már tudományos bizonyíték is rendelkezésre áll gyógyító tulajdonságairól. Néhány szelet nyers gyömbér egy forró bögre vízben megpuhítva enyhítheti a köhögést és a torokfájást. Amennyiben nem hat zavaróan erőteljes íze, érdemes lereszelni és teakeverékkel együtt elfogyasztani akár naponta többször. Fűszeres csípőssége kitisztítja a légutakat és az orrjáratot is szabaddá teszi.

 

Válassza az őrölt gyömbért az egyszerű felhasználás érdekében! Adagolja ízlés szerint forró italához és győzze le a megfázást! 

BIO MENÜ BIO GYÖMBÉR ŐRÖLT 60 G

 

Méz 

A méznek számos antibakteriális és antimikrobiális tulajdonsága van. Természetes immunerősítő, gyulladásgátló és baktériumölő. Megfázás és torokfájás esetén különösen jótékony hatása van. Magas vitamintartalma miatt a betegségmegelőzésben is nagy szerepet játszhat. Fogyaszthatjuk magában, erősebb hatásért reszelt gyömbérrel elkeverve, vagy a nagy közönségkedvenc, mézes tea formájában.

 

Az akácméz magas gyümölcscukor tartalma által sokáig folyékony marad, enyhe domináns íze miatt pedig kiváló édesítőszer italokba és süteményekbe.

BERTALAN AKÁCMÉZ 900 G

 

Fokhagyma

A finom receptek elmaradhatatlan összetevője, a fokhagyma allicin nevű vegyületet tartalmaz, amely antibakteriális és antivirális tulajdonságokkal rendelkezhet. Fokhagyma tartalmú étrendkiegészítőt is alkalmazhatunk, azonban a friss fokhagyma is hatásos lehet a megfázás tüneteinek csökkentésére. Betegségmegelőzésre is bátran alkalmazhatjuk, hiszen természetes probiotikumként segít megelőzni a náthás megfertőződést.

 

A fekete fokhagyma Magyarországon még kevéssé ismert alapanyag, Ázsiában, azon belül is őshazájában, Koreában azonban már régóta fogyasztják az egészségre gyakorolt előnyös hatásai miatt.

VITAMED FEKETE FOKHAGYMA ÉTREND-KIEGÉSZÍTŐ KAPSZULA 60 DB

 

Sós víz 

A sós vízzel való gargalizálás segíthet megelőzni a felső légúti megfertőződéseket, emellett csökkentheti a megfázásos tünetek súlyosságát is. Hatékonyan enyhíti a torokfájást és az orrdugulást, hiszen fellazítja a baktériumokat és allergéneket tartalmazó nyálkahártyát. Gargalizálás helyett tengeri sót tartalmazó orrsray készítményekkel természetesen csökkenthetjük az orr duzzadását és megszüntethetjük az orrdugulást.

 

Finom szemű tengeri só, mely tiszta tengervízből párologtatással készül. Garantáltan pergés segítő adalékok nélkül.

BYODO BIO ATLANTI TENGERISÓ ŐRÖLT 1000 G

 

EPID® szabadalommal védett, teljes propoliszt tartalmazó tengeri sós orrspray. 

SPECCHIASOL® TENGERI SÓS ÉS PROPOLISZOS ORRSPRAY

 

Illóolajok

Az illóolajok belélegzése, inhalálása a leghatásosabb felhasználási mód megfázás esetén. Rögtön az üvegcséből, de akár illóolajjal átitatott vattapamacsról is szaglászhatunk egy-egy náthás napon. Ez segíti a légzést és tisztítja a légutakat. Szintén alkalmazhatunk párologtatót, fürdővízbe is cseppenthetünk illóolajokat, de a forró vizes inhalálás és a meleg vizes borogatás is hasznunkra válhat.

Használjunk citrom, levendula, menta, eukaliptusz, teafa vagy kamilla olajat a légutak kitisztítására, a köhögés csökkentésére és a fertőzések legyőzésére.

  

ESI® 100% OS AUSZTRÁL TEAFA OLAJ 25ML

ANANDAM BIO BORSMENTA ILLÓOLAJ 5 ML

AROMAX RÓMAI KAMILLAOLAJ 5ML

 

Előzze meg a téli megfázásos időszakot és győzze le a felső légúti megbetegedéseket a Bioszállító.hu segítségével! Válogasson bio termékeinkből és gondoskodjon az egész család egészségéről.

 

simplepay_hu