Cikkek

A magnézium 6 szuper hatása szervezetünkre

2021.11.12 22:00

Az ásványi anyagok világának szuperhőse, a magnézium fogyasztása rengeteg szempontból előnyös egészségünkre nézve – a megfelelő agyműködéstől kezdve izmaink védelmén keresztül egészen a DNS védelméig számos pozitív hatással lehet szervezetünkre. Testünkben minden egyes sejtnek szüksége van magnéziumra, hogy teljes kapacitással működhessen. Ez a nélkülözhetetlen ásványi anyag több, mint 300 biokémiai reakcióért felelős a szervezetben, beleértve az anyagcserét, a fehérjeszintézist és a méregtelenítést is.

 

Amennyiben kíváncsi, hogy miért érdemes magnéziummal kiegészítenie étrendjét, olvassa el a Bioszállító.hu legfrissebb cikkét!

Amennyiben magnéziumszintünk lecsökken, testünk nem tud olyan hatékonysággal dolgozni, mint általában. Sajnos napjainkban a népesség nagy része szenved magnéziumhiányban – azonban szerencsére rengeteg forrásból bevihetjük. Ilyenek a zöld leveles zöldségek, mint például a káposzta, spenót, vagy az olajos magvak, mint a mandula és mogyoró. Bár sok növényben megtalálható a magnézium, rendszerint csupán kis mértékben tartalmazzák, így érdemes a kiegyensúlyozott, egészséges, zöldségekben gazdag étrendre törekedni.

Az elégtelen táplálkozás szerencsére kevésbé ludas a magnéziumhiány kialakulásában, sokkal inkább bizonyos gyógyszerek rendszeres szedése miatt alakulhat ki fokozott magnéziumvesztés. Ilyenek az egyes vízhajtók, vérnyomáscsökkentők, de akár az alkohol is. A magnéziumot napjainkban már hatékonyan pótolhatjuk tablettákkal és étrendkiegészítőkkel is.

 

Milyen pozitív hatásai vannak a magnéziumnak és hogyan tudjuk a leghatásosabban alkalmazni?

1. A fáradt izmokat megnyugtatja

Kutatások bizonyítják, hogy a magnézium számos ízületi és izomproblémát képes enyhíteni, beleértve a csontritkulást, a nyugtalan láb szindrómát és egyéb gyulladásos állapotokat. Egy megterhelő testedzés, hosszú munkanap vagy túl sok séta után is gyakran érezhetjük, hogy izmainkban sajgó izomláz alakul ki.

Ízületi- és izomproblémák esetén vegyünk egy forró fürdőt, masszírozzuk át sajgó testrészeinket és vegyünk be egy magnéziumtablettát a nyugodt pihenés érdekében.

2. Segít fáradtság esetén

Sokszor megeshet, hogy túl fáradtnak érezzük magunkat még akkor is, amikor megfelelően táplálkozunk és elég testmozgást végzünk. Ehhez köze lehet az időjárásnak, évszaknak, napszaknak, frontnak, azonban sok esetben a magnéziumhiány egyik jele is a krónikus fáradtság. Nem megfelelő magnéziumbevitel esetén az anyagcsere-rendszereink nehezen tudják átalakítani a glükózt a szervezet által felhasználható energiává. Energia nélkül szervezetünk nem tud megfelelően működni, ezért kulcsfontosságú a megfelelő magnéziumszint fenntartása.

3. Enyhíti a székrekedést

A magnézium, különösen citrát formájában, nagy dózisban szedve hashajtó hatása miatt kiválóan tudja segíteni az enyhe székrekedés tüneteit. Amennyiben székrekedéstől szenved, próbáljon meg olyan ételeket beépíteni az étrendjébe, melyek segíthetnek javítani a bélrendszer működésén, azonban rövid távú megoldásként a magnézium valóban segíthet.

4. Menstruációs fájdalmak csökkentése

Az izomfájdalmak elűzéséhez hasonlóan a magnézium kiválóan oldja a menstruációs fájdalmakat is. Izomgörcsök esetén a magnézium remek természetes nyugtatóként hat. A nehéz napokon alkalmazhatunk szájon át bevehető magnéziumtablettát, de akár gyors segítség gyanánt magnéziumolajos spray-t is fújhatunk az alhasi területre.

5. Segít az elalvásban

A magnézium hasznos lehet azoknak, akiknek alvászavaraik vannak. Nemcsak az izmok ellazításában segít, de támogatja a stressz enyhítését is.

6. Támogatja a szív egészségét

A magnézium a szív egészsége szempontjából nagyon fontos és jótékony hatású, hiszen egész testünkre nézve a legnagyobb mennyiségű magnézium a szívben található. A magnézium elengedhetetlen a vérerek működésének egészséges szabályozásához, a vérnyomás egészséges működéséhez és a normál szívösszehúzódásokhoz.

 

Vásárolja meg kedvenc magnézium tartalmú étrendkiegészítőinket webshopunkból!

 

CALIVITA STRONG BONES 100 KAPSZULA KALCIUM- ÉS MAGNÉZIUMTARTALMÚ KÉSZÍTMÉNY 100DB

 

NATUR TANYA® VEGÁN MAGNÉZIUM + AKTÍV B6 30 DB

  

OLIMP LABS CHELA-MAG B6 - AZ ÚJ GENERÁCIÓS MAGNÉZIUM

 

ŐSI MAGNÉZIUM FÜRDŐSÓ IZOMRELAX 200 G

 

Kövesse a Bioszállító.hu cikkrészlegért folyamatosan frissülő érdekes információkért és vásároljon webshopunkban egészsége fenntartásához!

simplepay_hu