Cikkek

A bőrápolás legújabb durranása, a Gua Sha! Vajon rendszeres alkalmazása előnyös testünknek?

2021.10.04 23:04

Az arcrollerek után a legújabb bőrápolási őrület a Gua sha, mely elsőre érdekesen hangozhat, azonban az ősi kínai gyógyítás különleges technikája segíthet a krónikus fájdalmak leküzdésében, emellett szervezetünkre is rengeteg kedvező hatást gyakorol. A hagyományos masszázzsal ellentétben a Gua sha kezelések során sokkal mélyrehatóbb eredményeket lehet elérni, az internet segítségével pedig már otthon is igénybe vehetjük ezt a csodás ősi technikát.

Ismerje meg a gua sha csodás erejét a Bioszállító.hu legfrissebb cikkéből!

A Gua sha egy tradicionális kínai technika, mely során egy sima élű, lapos eszközzel masszírozzák át a bőrt finom nyomást gyakorolva. Az eszköz készülhet olyan különleges kristályokból, mint a rózsakvarc, jáde, ametiszt vagy obszidián. Ezek a kövek antimikrobiális tulajdonságuknak köszönhetően különösen alkalmasak az arckezeléshez, emellett természetesen hűsítenek, amely segít ellensúlyozni a technika melegítő hatását.

Egy gua sha kezelés során először beolajozzák a kezelendő területet, majd a gua sha eszközzel hosszú, irányozott mozdulatokkal masszírozzák az aktuális testrészt. A terápia alkalmazható a nyak, a hát, a farizom, a karok, a lábak és arc területén is. Az eleinte finom mozdulatokat érdemes fokozatosan több nyomás gyakorlásával felerősíteni, így hatásosabb eredményeket elérve.

Ez a technika segíthet a vérkeringés javításában, a bőrünk feszesítésében és a méregtelenítés folyamataiban is. A bőr oxigén- és tápanyagellátása javulhat, a nyirokrendszerünkben felpezsdülhet a nyirokáramlás, amelynek hatására fokozódhat a méreganyagok és a baktériumok ürülése szervezetünkből. A mélyreható kezelés segít az izmok mélystimulációjában és lazításában, amely a mélyráncok csökkenéséhez és a bőrsejtek megújulásához vezethet. Emellett bőrünk kollagéntermelését is elősegíti, a gyulladásokat csökkenti és üdévé, fényessé és felfrissülté változtatja bőrünk – nem mellesleg a stresszpontokat és a feszült izmokat is szépen ellazítja.

 Az arcápolásban nem hiába a legújabb sláger, hiszen rendszeres arcmasszázzsal és arctornával feszesíthetjük arcbőrünket, kiküszöbülhetjük az apró ráncokat és kisimíthatjuk a mélyebb mimikai ráncokat. A heti egy olajos arcmasszázs egy gua sha eszközzel egy igazi otthoni wellness élmény kényeztetését hozhatja el hétköznapjainkba, amelyet arcbőrünk garantáltan meg fog hálálni. Az arcbőr feszesítése mellett arcunk kontúrozására is alkalmas a gua sha kezelés. Kitartó használatával eltüntethetjük a tokát, kiemelhetjük az állvonalat, lefaraghatunk az arccsontunkból és a fáradt, táskás szem alatti karikáktól is megszabadulhatunk.

Hogyan érdemes alkalmazni?

Nyomjunk a tenyerünkbe bőségesen kényeztető arcolajat, majd vigyük fel arcunkra, nyakunkra és dekoltázsunkra. A legjobb módszer az enyhe nyomás alkalmazása, miközben egyenletes mozdulatokkal nyomjuk bőrünkre a gua sha eszközt, lehetőleg a nyirokáramlás irányába. A leghatékonyabb a hosszú és a rövid simítások váltása, így nyirokrendszerünk könnyen felfrissül, megszabadul a bőr alatti folyadéktól. A hatás már egy kezelés után látszik, hiszen rögtön búcsút inthetünk a felesleges puffadástól és pirosságtól arcunk területén.

A kezelést ajánlott hetente végezni, ám érdemes megfigyelni bőrünket és annak toleranciáját. Amennyiben kellőképp belejöttünk a kezelésbe és bőrünk is hozzászokott, akár heti három alkalommal is lehet folytatni a gua sha rutint. Semmiképp se alkalmazzuk a technikát kiütések, napégés vagy véralvadási problémák esetén!

 

Kedvenc arcolajaink, amelyek tökéletesen passzolnak egy kiadós gua sha kezeléshez:

 

DR.ORGANIC ARCÁPOLÓ SZÉRUM BIO DAMASZKUSZI RÓZSAOLAJJAL 30 ML

 

LADY STELLA SPA SPIRIT WELLNESS CSOKOLÁDÉ KÓKUSZ INTENZÍV BŐRÁPOLÓ MASSZÁZSOLAJ 1000 ML

 

YAMUNA MASSZÁZSOLAJ ALOE VERA 1000 ML

 

Kényeztesse magát a tradicionális népi gyógyászattal és a természetes összetevőket tartalmazó bőrápolási termékekkel a Bioszállító.hu jóvoltából!

 

simplepay_hu