Cikkek

Hideg időben is bársonyos bőr? Előzzük meg az őszi bőrszárazságot!

2021.09.20 13:39

A hűvösebb őszi idő beköszöntével bőrünk sok esetben hajlamosabb lehet a száradásra, hámlásra. Az érdes tapintású, fakó bőr nem a legesztétikusabb látvány, arról nem is beszélve, hogy a húzódó, száraz érzés sokszor kellemetlen vagy akár fájdalmas is lehet.

A Bioszállító.hu most 5 olyan terméket ajánl, amellyel fenntarthatjuk bőrünk egészségét a hideg, szeles időjárás alatt is.

 1. Hámlasztás

Az elhalt bőrréteg eltávolítása elősegíti bőrünk megújuló folyamatait és a száraz területeket is szépen kordában tudjuk tartani hámlasztással. Nem mindegy azonban, hogy milyen hámlasztó terméket és milyen időközönként alkalmazunk.

Az arcbőrünk hámlasztására nem ajánlatos durva, nagy szemcséjű arcradírokat alkalmazni, hiszen azok mikrosérüléseket okozhatnak bőrünk felszínén, így több baktérium juthat be a sérüléseken keresztül – tehát hosszú távon több kárt okozunk, mint hasznot. Amennyiben mindenképp arcradírt szeretnénk alkalmazni hámlasztáshoz, érdemes az apró szemcséjű, kevésbé durva termékeket alkalmazni.

Az arcradír helyett hatalmas szolgálatot tehetnek a kémiai hámlasztók, amelyekben főképp AHA, BHA vagy PHA sav található, mint szuperösszetevő. Ezek a hámlasztók olyan bőrproblémákra is megoldást nyújthatnak, mint a bőröregedés, a pattanás vagy akár a szárazság. A hámlasztók legfőbb feladata, hogy egyensúlyba hozzák a bőrt és felgyorsítsák a természetes bőrmegújulást, emellett egy fizikai bőrradírnál kíméletesebben és hatékonyabban működnek.

Alkalmazzunk hámlasztó készítményeket legalább heti egyszer, majd miután bőrünk hozzászokott, tapasztaljuk ki a megfelelő rutint!

MEDINATURAL PHA HÁMLASZTÓ GYÜMÖLCSENZIMMEL 100 ML

Könnyű vízszerű formula, ami a segít egységesebbé tenni a bőrtextúrát és a bőrtónust, miközben intenzíven hidratál és extra antioxidánsokkal segíti a bőr egészséges működését.

NU SKIN 180°® AHA FACIAL PEEL AND NEUTRALIZER (AHA HÁMLASZTÓ ÉS SEMLEGESÍTŐ) 25ML

Megszabadulhat a fakó, megöregedett bőrtől és simább, feszesebb, fiatalosabb megjelenésű bőrfelszínt érhet el.

ZIAJA KECSKETEJES MIKRO-ARCRADÍR TERMÉSZETES KOVAFÖLDDEL 75 ML

Kíméletesen hámlasztja és simítja a bőrt. Használatát követően a arcbőr felfrissült, tiszta érzetű és kellemes tapintású lesz.

2. Extra ápolás: tonikok és szérumok

Tonikok

A modern bőrápolás és higiéniai szokások kapcsán hozzászoktunk a rendszeres mosakodáshoz, amely arcunkra is kiterjed. Az arctisztító lemosókkal történő arcmosás azonban bőrszárazsághoz vezet, hiszen elvonjuk azt a nedvességet, amely bőrünk hidratáltságát biztosítja. Az elvont nedvesség pótlására tökéletes alapot szolgálnak a tonikok – nem az alkoholos, szárító fajták, hanem a tápláló, hidratáló összetevőkkel gazdagított, jótékony termékek.

AROMAX ARCÁPOLÓ TONIK 150 ML

Természetes eredetű levendula- és rózsavizet, aloe vera gélt, kakukkfű-kivonatot és B5-provitamint (pantenol) tartalmazó, alkoholmentes arcápoló tonik. Használatát a zsíros, pattanásos bőr mindennapos ápolására ajánljuk.

BIOLA BIO RÓZSA TONIK 100 ML

Száraz, érzékeny bőrre gyógynövény kivonatokkal és hidratáló összetevőkkel készülő, a bőr felfrissülését és tonizálását támogató arcápoló tonik. A hámregenerációt elősegítő stellária kivonatát, továbbá C-, B5-, és E-vitaminokat tartalmaz.

Szérumok

A szérumokat a lemosás és tonizálás után, hidratálás előtt érdemes beiktatni rutinunkba, használatukkal pedig extra hidratálást biztosíthatunk bőrünk számára vagy akár célzottan kezelhetünk olyan problémákat, mint a bőröregedés, a pattanások, mitesszerek vagy a fakó bőr.

AROMAX HYALURON SZÉRUM ALOE VERÁVAL 20ML

A szérum egyedülálló, bőrazonos hatóanyag liposzómái a bőr mélyebb rétegeibe hatolva fejtik ki hosszan tartó hidratáló hatásukat. A hialuronsav kiváló vízmegkötő hatású, fokozza a kollagénrostok képződését, látványosan javítja a bőr rugalmasságát és tónusát.

MEDINATURAL RETINOL SZÉRUM 30 ML

A retinol az egyetlen bizonyítottan hatásos anti-aging összetevő – azaz tökéletes csodaszer az öregedés ellen. Nem csupán frissebb, feszesebb és üdébb bőrképet tudunk elérni, de korai alkalmazásával öregedésmegelőző hatását is hasznosíthatjuk hosszútávon.

DR.ORGANIC BIOAKTÍV CSIGAGÉL ARCÁPOLÓ SZÉRUM 30 ML

Különleges törődés, mely láthatóan enyhíti az idő előtti öregedés jeleit. Használatával a bőr hidratálttá, rugalmassá, egészségessé és természetesen ragyogóvá válik. A csigagélkivonat egyedülálló arányban tartalmaz AHA-savat, kollagént, elasztint, allantoint, vitaminokat és ásványi anyagokat.

3. Hidratálás

A hidratálás egy alaplépés kell, hogy legyen arcápolási rutinunkban reggel és este is. A megfelelő hidratálást egy bőrtípusunknak megfelelő hidratálókrémmel tudjuk elérni, amely megfelelően támogatja bőrünk egészségét.

Száraz bőr esetében érdemes a testesebb hidratálók között keresnünk a számunkra tökéletes darabot, hiszen egy könnyed formula sokszor nem adja meg azt az egész napos támogatást, amelyre szükségünk van. Az olyan mélyhidratáló összetevők, mint a sheavaj, a kakaóvaj vagy a csigagél segít bőrünk hidratáltságát megőrizni, emellett nyugtatja és védi azt.

DR.ORGANIC BIO SHEA VAJ ÉJSZAKAI KRÉM 50 ML

A Burkina Fasóból származó sheavaj az Afrikában őshonos karité fa terméséből készül. A sheavaj kényeztető és rendkívül tápláló alapanyag, melyet a helyiek évszázadok óta ,,a nők aranyának neveznek. A formula természetes, bio és bioaktív összetevők egyedi kombinációját tartalmazza, mint a kókuszolaj, az akácméz és a nyugtató aloe vera kivonat is.

DR.ORGANIC NAPPALI ARCÁPOLÓ KRÉM BIO KAKAÓVAJJAL 50ML

Ez a finom csokoládé illatú arckrém tökéletes napi ápolást és kényeztetést biztosít. Nemcsak aromája, hanem állaga is csodálatos, gyorsan felszívódik. SLS, ásványi olaj és parabén mentes termék, természetes összetevők keverékével készül, melynek min. 70%-a biogazdálkodásból származik.

DR.ORGANIC BIOAKTÍV CSIGAGÉL ARCKRÉM 50 ML

Komplex összetételével regenerál, hidratál, feszesít. A csigagélkivonat egyedülálló arányban tartalmaz AHA-savat, kollagént, elasztint, allantoint, vitaminokat és ásványi anyagokat. Egyedülállóan tartalmas krém, mely komplex, bioaktív összetevőivel gyorsan felszívódik.

Kombinált vagy zsíros bőr esetében a nehéz, minden földi jóval megpakolt krémek olajos érzetet hagyhatnak maguk után arcbőrünkön és kevésbé szívódnak be, így kellemetlen lehet viseletük. Ez nem jelenti azt, hogy a zsíros bőr nem igényel hidratálást, épp ellenkezőleg! A zsíros bőr nem a szárító, alkoholos termékekre és a sikálásra vágyik, hiszen ez még több olaj termelésére ösztönzi bőrünket. Minden egészséges és kiegyensúlyozott arcbőr mögött a megfelelő hidratálás áll, még a zsíros, pattanásos bőrtípus esetében is. Válasszunk gyengéd, könnyed, géles hidratálót, amelyben olyan vitalizáló összetevők találhatóak meg, mint a hialuronsav, a gránátalmakivonat, jojobaolaj, a manuka méz vagy olyan gyógyító hatóanyagok, mint az aloe vera vagy a teafaolaj.

AVA AGE CONTROL HYALURONSAVAS BŐRHIDRATÁLÓ ARCKRÉM 100 ML

Az AVA Age control hyaluronsavas bőrhidratáló arckrém nem csak a ráncok kisimításáról, hanem a bőr vízhiányának visszapótlásáról is gondoskodik. Feszes és rugalmas arcbőrt eredményez, melytől arcunk látványosan fiatalosabbá válik.

BIOLA BIO GRÁNÁTALMA NAPPALI HIDRATÁLÓ ARCKRÉM 30 ML

Vitalizáló tulajdonságáról ismert hatóanyagokban gazdag hidratáló arckrém. Az bioaktív bőrtápláló olajok, valamint a jojoba olaj támogatják a bőrhám lipid anyagcseréjét. Ezáltal a bársonyos bőrérzet kialakulását segítik.

DR.MÜLLER TEAFAOLAJOS ARCKRÉM 30 ML

A teafaolaj arckrém az akné és más dermatológiai problémára hajlamos, „nyugtalan” bőr rendszeres ápolására ajánlott. Tisztítja a bőr pórusait, ezáltal segíti a bőr természetes „légzését". Az E-vitamin és elasztin táplálják a bőrt és megőrzik a bőr nedvességtartalmát és bársonyosságát.

 

Bőrünk megfelelő hidratálásához tehát elengedhetetlen a tápláló összetevőkben gazdag hidratálókrémek használata, amelyeknek hatékonyságát hámlasztással, kényeztető tonikokkal és jótékony arcszérumokkal tudjuk fokozni. A fényvédő használatáról a kevésbé napos időszakokban sem érdemes megfeledkezni, hiszen a káros UVB sugarak ugyanúgy hatással vannak bőrünkre – ne induljunk el reggel egy legalább 30 faktoros fényvédő nélkül.

További bőrápolási tanácsokért tekintse meg a Bioszállító.hu cikkeit, valamint tekintse meg széles arcápolási kozmetikumokból összeállított kínálatunkat!

simplepay_hu