Cikkek

A legjobb illóolajok a nyári időszakra

2021.07.09 16:12

A nyár tagadhatatlanul az év legjobb időszaka – több napfényt kapunk, melegebb az időjárás és rengeteg program, kirándulás, kaland vár ránk az otthonunkon kívül. Azonban a nyári időszaknak kitett szervezetünk nem mindig hálás. A melegebb nyári hónapok ideálisak a könnyű, energizáló, virágos és hűsítő illóolajok párologtatására. A mentaolaj, citrusfélék olaja és a virágos jegyek különösen kellemesen tudnak esni egy-egy otthoni kikapcsolódás alkalmával.

Íme egy lista a kedvenc nyári illóolajainkról, amelyek stresszoldóak, energizálnak és felélénkítenek bennünket, így gond nélkül élvezhetjük a vakáció pörgős időszakát!

 

Borsmenta

A forró napokon a borsmenta az egyik legkiválóbb választás olajok terén. Mivel a borsmenta nagy mennyiségben tartalmaz mentolt, hűsítő hatással lehet a testünkre. A borsmenta élénkítő hatású, így ha egy extra adagnyi felfrissülésre vágyunk, elég az üvegcsét megszagolni, vagy diffúzor segítségével relaxációs légzésgyakorlatokat végezni. A borsmentaolaj párologtatása mellett egy jó praktika lehet pár csepp olajat desztillált vízzel összekeverni egy spray üvegben, ezt a hűsítő keveréket pedig bárhová magunkkal vihetjük egy kis gyors felfrissülésért. Permetezze nyakára, mellkasára vagy csuklójára a meleg napokon.

Bár az emberek nagy része rendkívüli módon kedveli a mentát, a rovarok ki nem állhatják, így remek megoldás lehet szúnyogriasztó készülék vagy spray helyett, otthoni használatra, természetesen.

MEDINATURAL BORSMENTA XXL 100% ILLÓOLAJ 30 ML

PANAROM ILLÓOLAJ MENTHA PIPERITA / BORSMENTA ILLÓOLAJ BIO

DR.HERZ ILLÓOLAJ BORSMENTA 10 ML 10 ML

Citrom

A citrom a nyári időszak egyik legüdítőbb gyümölcse – gondoljunk csak a friss, jéghideg limonádéra, a citromtortára vagy egy könnyed citromleves dresszingre a salátánkon. A szupergyümölcs illóolaj formájában is csodás hatással lehet ránk – alkalmazzunk azokon a napokon, amikor nincs kedvünk kimozdulni a rekkenő hőségben és inkább otthoni relaxációra adjuk a fejünket. Ha fokozni szeretnénk az élményt, keverjünk levendula- és ciprusolajat a citromolaj mellé, így tökéletes nyári hangulatot varázsolhatunk lakásunkba.

MEDINATURAL CITROM 100% ILLÓOLAJ 10 ML

AROMAX CITROM ILLÓOLAJ 10 ML

DR.HERZ ILLÓOLAJ CITROM 10 ML 10 ML

 

Levendula

A napfényes, illatos tihanyi levendulamezőket idézhetjük meg ezzel a csodás illóolajjal, amely szuper nyugtató hatásának köszönhetően segítségünkre lesz ellazulni egy-egy nyári kalandos nap után. A levendulaolajat érdemes magunkkal vinni, hiszen kézkrémbe csepegtetve vagy görgős fejjel ellátott üvegcsében csuklónkra kenhetjük az értékes virágolajat, amely nehéz helyzetekben segít kitisztítani a fejünket és lenyugtatni lelkünket. A levendulát emellett régóta alkalmazzák már a háztartásokban a molylepke elűzésére, de a többi rovar és szúnyog űzésére is alkalmazza a tradicionális népgyógyászat.

MEDINATURAL LEVENDULA 100% ILLÓOLAJ 10 ML

DR.HERZ LEVENDULA ILLÓOLAJ 10 ML

MEDINATURAL BIO LEVENDULA ILLÓOLAJ 100% 5 ML

 

Teafaolaj

Ha szerencsések vagyunk, lehetőségünk van a medencében vagy a tengerben megmártózni a nyári időszak alatt, azonban a klór és a sós víz nem feltétlen tesz jót a bőrünknek vagy a hajunknak. A teafaolaj felhígítva nyugtatja és táplálja bőrünk, segít a gyulladásokat lehúzni, emellett pedig egy teafaolajos öblítés hajunkat újra nyár előtti formájába hozhatja. A teafaolajat a táskánkba bedobva kisebb sérülések, horzsolások esetén is alkalmazhatjuk, hiszen fertőtlenítő hatással rendelkezik.

HERBÁRIA WELLNESS TEAFAOLAJ 10 ML

TEBAMOL TEAFAOLAJ 20 ML

DR.MÜLLER TEAFAOLAJ KONCENTRÁTUM 100% 30 ML

 

Diffúzorok az alábbi linken érhetőek el webshopunkban:

https://bioszallito.hu/spl/546653/Diffuzor

Fedezze fel a Bioszállító széles illóolajkínálatát és vezesse be életébe a gyógyító illatok jótékony hatását!

simplepay_hu