Cikkek

2021 legtrendibb étrendkiegészítője: a klorofill

2021.07.09 13:01

A klorofill a növényekben található zöld pigmentanyag, amely segíti a fotoszintézishez szükséges napfény felvételét majd annak a növényi sejtekbe jutását, ahol szervetlen anyagokból szerves anyagokat hoz létre, majd oxigént szabadít fel. A klorofill minden zöld növényben megtalálható, azonban nem csupán a növényeknek tesz kedvező szolgálatot. Nem véletlen javallott a zöld ételek fogyasztása, hiszen szervezetünknek szüksége van az antioxidánsokra és vitaminokra, amelyet tartalmaznak.

A klorofill a növényekben található zöld pigmentanyag, amely segíti a fotoszintézishez szükséges napfény felvételét majd annak a növényi sejtekbe jutását, ahol szervetlen anyagokból szerves anyagokat hoz létre, majd oxigént szabadít fel. A klorofill minden zöld növényben megtalálható, azonban nem csupán a növényeknek tesz kedvező szolgálatot. Nem véletlen javallott a zöld ételek fogyasztása, hiszen szervezetünknek szüksége van az antioxidánsokra és vitaminokra, amelyet tartalmaznak.

A korofillt rengeteg zöldség és gyümölcs fogyasztásával is bevihetjük, azonban emellett lehetőségünk van klorofill tartalmú étrendkiegészítőket beiktatni napi rutinunkba, amelyek bizony sokkal hatásosabbnak bizonyulnak, hiszen a klorofill nem minden esetben tud hasznosulni az emésztési folyamatok során.

A klorofill tartalmú étrendkiegészítők valójában klorofillinek, amelyek hasonló tulajdonságokkal rendelkeznek, mint a klorofill. A rendszeres klorofillin fogyasztás rengeteg jótékony hatást idézhet elő szervezetünkben:

  • erősíti az immunrendszert
  • segíti a gombás fertőzések megszűntetését
  • méregtelenít
  • kitisztítja a beleket
  • segít a kellemetlen testszagoktól megszabadulni
  • energiát ad egész napra

Az általános kedvező tulajdonságok mellett kifejezett egészségügyi problémák esetében is érdemes klorofillt fogyasztani, így gyorsabban és hatékonyabban figyelhető meg a pozitív változás életünkben.

1. Bőrgyógyulás

A klorofill segít a gyulladást lecsökkenteni és a baktériumokat kipucolni bőrünkből, így a sebek gyulladását elősegíti. Emellett a gyulladt, pattanásos, problémás, zsíros bőr kezelésében is remek kiegészítő termék lehet belsőleg fogyasztva vagy bőrünkre kenve.

2. Rákos megbetegedések megelőzése

Egy 2018-as tanulmány a klorofill hatását vizsgálta egereken, a hasnyálmirigyrák sejtjeinek növekedésével kapcsolatban. A kutatók megállapították, hogy a napi klorofill-bevitel a szervezetbe jelentősen csökkentette a tumor méretét az egerekben, amelyekbe emberi hasnyálmirigyrák sejteket transzplantáltak.

3. Fogyás

A klorofill legfőképp fogyasztó hatása miatt népszerű. Egy 2014-es tanulmány során 38 nőt vizsgáltak, majd sikeresen megállapították, hogy azoknál, akik napi egyszer alkalmaztak zöld növényi membrán-kiegészítést, amely klorofilt is tartalmazott, sikeresebb volt a súlyvesztés, mint a másik mintacsoportnál, akik semmilyen értendkiegészítőt nem alkalmaztak. A fogyás és anyagcsere folyamatában a klorofill igen jótékony hatással bírhat, így diéta esetén a zöldségek mellett iktassunk be egy adag klorofill tartalmú készítményt minden nap!

4. Természetes izzadásgátlás

A legfurcsább, egyben talán mindennapjainkban, főleg nyáron leghasznosabbnak bizonyuló tulajdonsága a klorofillnak a kellemetlen testszagok megszűntetése és az izzadás mértékének csökkentése. A szervezetünkbe bevitt folyékony klorofill vagy tablettás változat épp ugyanolyan hatékonyan segít az izzadás és testszagok megszüntetésében, mint a klorofill tartalmú izzadsággátlók vagy fogkrémek, szájvizek.

 

Klorofill tartalmú készítmények, amelyeket akár most azonnal ki is próbálhat:

CALIVITA LIQUID CHLOROPHYLL FOLYÉKONY LÚGOSÍTÓ FORMULA 473ML

Keverjen el egy teáskanálnyi folyékony klorofillt egy nagy pohár vízben minden nap, majd élvezze jótékony hatását a csodaitalnak.

NOW CHLOROPHYLL KAPSZULA 90 DB

Vegyen be 1 kapszulát napi 1-3 alkalommal. Azoknak ajánljuk, akik ódzkodnak a zöld színű italoktól, mégis szeretnék a klorofillt napi étrendjükbe bevinni.

HOMEODENT FOGFEHÉRÍTŐ FOGKRÉM KLOROFILL 75 ML

Különleges megoldást nyújt fogai természetes fehérségének visszanyeréséhez. Gyógynövény és nátrium-bikarbonát összetételénél fogva, együttesen járul hozzá a fogtisztításhoz és a fogíny ápolásához.

BIO MENÜ BIO BÚZAFŰ POR 125 G

A búzafű az egyik leggazdagabb természetes A- és C-vitamin forrás, amely egyenlő arányban tartalmaz E-, F-, K- és B-vitaminokat, emellett B17 tartalma is jelentős. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Az emésztőrendszerben hatékonyan segít a kórokozó baktériumok és a hasznos baktériumok egyensúlyának helyreállításában, illetve az egészséges immunrendszer fenntartásában. A búzafű magas klorofill-tartalma miatt vérünket oxigénnel dúsítja, a sejtek oxigénellátása javul, valamint a gyulladások megszüntetésében is komoly szerepe lehet.

 

Tekintse meg magas klorofill tartalmú étrendkiegészítőinket és természetes klorofill-pótló bio élelmiszereinket a Bioszállító webáruházban, és legyen egészségesebb, mint valaha!

simplepay_hu