Cikkek

Élet légkondi nélkül – hogyan hűtsük le magunkat a nyári melegben?

2021.07.07 11:13

A nyári hőséget nehezen lehet elviselni, a légkondicionáló készülékek pedig életmentők lehetnek – azonban nem mindig van lehetőségünk egy lehűtött helyiségben tölteni napjainkat, emellett pedig környezetkárosító hatása miatt ajánlott lehetőleg mellőzni a légkondizást. Mit tehetünk, ha szeretnénk túlélni a forró napokat?

 1. Rengeteg folyadék, zéró jégkocka!

Sokszor semmi másra sem vágyik az ember, mint egy hűsítő, jeges italra, amely rendkívül frissítő tud lenni a kánikulában. Azonban amikor hideget iszunk, a testünkben szétáramló hideget igyekszik szervezetünk kiegyenlíteni, így hőt termel, ezáltal elkezdünk izzadni. Érdemesebb szobahőmérsékletű folyadékot fogyasztani, lehetőleg ízesítetlen, szénsavmentes vizet, amennyiben pedig elviseljük a forró italokat a nyári melegben, egy zöld- vagy mentatea is jót tehet a hőség ellen.

2. Zuhanyzással a hőség ellen

A nyári melegben mi sem üdíti fel testünket jobban, mint a hideg vízbe való csobbanás, medence híján pedig egy könnyed hűsítő tusolás. A hideg vizes zuhanyzással azonban vigyáznunk kell: bár jót tesz szívünknek a hideg-meleg váltott vizes tusolás, a kifejezetten hideg víz hősokkot válthat ki. Ilyenkor az erek és a pórusok reflexből összehúzódnak, majd újra tágulásnak indulnak – ez testünkben meleg érzetet vált ki, így elkezdünk intenzívebben izzadni. Érdemesebb langyos vagy meleg vízzel zuhanyozni – amennyiben ezt naponta többször tesszük meg, kerüljük a szappan vagy a tusfürdő túlzott használatát, mivel az száríthatja bőrünket.

 3. Ruházat

Fontos, hogy könnyed ruházatot válasszunk lehetőleg világos árnyalatokban, hiszen a világos színek taszítják a napot, amíg a sötétebbek elnyelik a nap sugarait. Érdemes természetes anyagokból készült, kényelmes darabokat választani, mint például a pamut, a selyem vagy a lenvászon. Ezeknek rendkívül jó a légáteresztő képességük, valamint nagyon jól szívják fel a nedvességet, míg egy műszálas ruhadarabban jobban izzadunk, hiszen kevésbé légáteresztő.

4. Étrend

A nagy kánikulában egyébként is csökken az ember éhségérzete, azonban fontos, hogy tápláló, tápanyagokban gazdag ételeket fogyasszunk. Ilyenkor jó választás könnyed salátákat összedobni rengeteg friss zöldséggel, emellett pedig a fehérjepótlásról is gondoskodjunk húsok, halak, tejtermékek fogyasztásával. A lédús gyümölcsök fogyasztása szervezetünk vízhiánypótlásában is segít, ezen kívül pedig könnyen emészthetőek. Kerüljük a túlzottan sós ételeket, hiszen a só feleslegesen visszatartja szervezetünkben a folyadékot és puffadást idéz elő. A kávé és az alkohol leterheli a szervezetünket, valamint rontja testünk vízháztartását, így érdemes ezeket elkerülni a nagyon meleg napokon.

5. Gyors felfrissülés a mindennapokon

Rendben, változtatunk az étkezési szokásainkon, rengeteg szobahőmérsékletű folyadékot fogyasztunk, rendszeresen tusolunk, lengén öltözködünk, azonban a hőség elviselhetetlen, mi pedig másra sem vágyunk, mint egy nagy kád jégbe beleugrani. Mit tehetünk akkor, ha a mindennapjainkat szeretnénk megkönnyíteni és hűsölésre vágyunk?

Tegye könnyebbé a nyári hőséget a Coolmax termékeivel, amelyek garantált felüdülést hoznak egész családja számára.

Coolmax hűsítő törölköző

A hűsítő törölköző erős absobent PVA és kristály polimer anyagból készül, gyorsan, könnyen és egyszerűen használható. A hűsítő törölközőt sportoláshoz, munkában, túrákon, láz csillapítására, gyermekek vagy akár kiskedvencek lehűtésére is alkalmazhatja. A törölközőt bárhová magával viheti, akár órákon keresztül működik hűsítő hatása és gyorsan újra is tudja aktiválni.

A törölközőt csupán 1 percig kell vízbe mártania, majd óvatosan kicsavarni a felesleget. Rázza ki a törölközőt, így létrehozhatja a megnövelt hűsítő hatást, majd törölje át a bőrét és élvezze a természetesen frissítő hűsölést. A törölköző környezetbarát, praktikus csomagolásban érkezik Önhöz és bármikor használatba veheti.

COOLMAX COOL HŰSÍTŐTÖRÖLKÖZŐ (65X42 CM) 1DB

https://bioszallito.hu/Coolmax-Cool-Husitotorolkozo-65x42-cm-1db

COOLMAX COOL HŰSÍTŐTÖRÖLKÖZŐ (65X42 CM) 2+1 AKCIÓ

https://bioszallito.hu/Coolmax-Cool-Husitotorolkozo-65x42-cm-2-1-AKCIO

COOLMAX COOL HŰSÍTŐKENDŐ - CITROMSÁRGA 1DB

https://bioszallito.hu/Coolmax-Cool-Husitokendo-citromsarga-1db

 

Coolmax hűsítő matrac

 

A hűsítő matrac egyedülálló fázisváltó anyagának köszönhetően természetesen csökkenti a test hőmérsékletét. Semmi más dolgunk nincs, mint lehetőleg hűvös helyen tartani vagy hideg vízbe mártani, és máris élvezhetjük az azonnali lehűlést a kánikulában. Nincs szüksége villamos energiára, akkumulátorra és egyéb külső energiaforrásokra. A matrac évekig használható, tisztítása könnyen, akár egy vizes törülközővel elvégezhető. A termék nem csupán környezetbarát, de energia és pénz takarékos – ezen kívül pedig akár babakocsiban is biztonságosan használhatja.

COOLMAX COOL HŰSÍTŐ MATRAC (30X40 CM) 1DB

https://bioszallito.hu/Coolmax-Cool-Husito-matrac-30x40-cm-1db

COOLMAX COOL BABAKOCSI HŰSÍTŐMATRAC - RÓZSASZÍN 1DB

https://bioszallito.hu/Coolmax-Cool-Babakocsi-Husitomatrac-rozsaszin-1db

 

Coolmax Cool kézi vízpára ventilátor

A ventilátor jellemzője a puha és biztonságos műanyag lapátok. A szórófej hideg frissítő permetet fúj egy gombnyomásra. Kiváló minőségű, biztonságos, könnyen tisztítható, kényelmes a használata és környezetbarát. Tökéletes szabadtéri tevékenységek, sportesemények és az utazás során.

COOLMAX COOL KÉZI VÍZPÁRA VENTILÁTOR - PIROS 1DB

https://bioszallito.hu/Coolmax-Cool-Kezi-vizpara-ventilator-piros-1db

 

Tekintse meg a Coolmax termékek széles választékát a Bioszállító webáruházban és vessen véget a kánikula okozta hőségérzetnek idén nyáron!

simplepay_hu