Cikkek

Fedezd fel a nyári gyógynövények csodálatos világát!

2024.05.18 14:33

Kíváncsi vagy, hogy milyen természetes gyógynövényekkel teheted tökéletessé a nyaradat? Legyen szó nyugalomról, hűsölésről, rovarriasztásról vagy energizálásról, a természet rengeteg megoldást kínál mindenki számára.

 

Olvasd el a Bioszállító.hu legújabb cikkét és ismerd meg a legkiválóbb nyári gyógynövényeket te is!

Ahogy beköszönt a nyár, mindannyian arra vágyunk, hogy a lehető legtöbb időt tölthessük a szabadban, kiélvezhessük a napsütést és végre feltöltődjünk a természetben. Azonban a nyári hónapok nem csak a pihenésről és kikapcsolódásról szólnak, hiszen számos kihívással is szembesülhetünk. Ilyen lehet a napszúrás, a rovarcsípések, vagy éppen a fáradtság. Szerencsére a természet számos problémáról tud gondoskodni, így rengeteg gyógynövény áll rendelkezésünkre, amelyek segíthetnek átvészelni a forró hónapokat. Ebben a blogcikkben bemutatunk most öt csodálatos gyógynövényt, amelyek igazi kincsek lehetnek a nyári időszakban.

 1. Borsmenta - Frissítő csoda a kánikulában

A borsmenta az egyik legkedveltebb nyári gyógynövény, és nem véletlenül. Hűsítő hatásának köszönhetően remek választás a forró napokra. A borsmenta leveleiből készült tea nem csak felfrissít, de segít enyhíteni az emésztési problémákat is, amelyek gyakran előfordulhatnak a nagy melegben. Ha pedig egy kis extra hűsölésre vágyunk, készítsünk borsmentás limonádét – garantáltan felfrissít!

 

GAL BORSMENTAOLAJ KAPSZULA 60 DB

AROMAX LÉGFRISSÍTŐ SPRAY EUKALIPTUSZ-BORSMENTA-KAKKUKFŰ 20 ML

DR.HERZ ILLÓOLAJ BORSMENTA 10 ML 10 ML

 

2. Levendula - A nyugalom és a szépség szimbóluma

A levendula nem csak a kertünk éke lehet, hanem a nyári stressz kezelésében is segíthet. Az illóolaja nyugtató hatású, így kiváló választás, ha egy nehéz nap után szeretnénk ellazulni. Cseppentsünk néhány csepp levendulaolajat a fürdővizünkbe, vagy készítsünk házi levendulás párnát, amely segít az alvásban. Ezenkívül a levendula természetes rovarriasztó is, így távol tarthatjuk a szúnyogokat anélkül, hogy vegyszerekhez kellene nyúlnunk.

 

NATUR TANYA® LILA NYUGALOM VEGÁN TESTOLAJ LEVENDULA ILLÓOLAJJAL - 5 AZ 1-BEN: ARCÁPOLÁS, TESTÁPOLÁS, MASSZÁZSOLAJ, FÜRDŐOLAJ, HAJOLAJ 250 ML

ARANYHÁZ LEVENDULAOLAJ KOMPOZÍCIÓ 12 ML

AROMAX LÉGFRISSÍTŐ SPRAY LEVENDULA-TEAFA 20 ML

3. Citromfű - A sokoldalú nyugtató

A citromfű egy igazi jolly joker a gyógynövények között. Kellemes citromos illata és íze miatt sokan szeretik, de a jótékony hatásai miatt még inkább érdemes használni. Nyugtató hatásának köszönhetően segít a stresszoldásban és az alvászavarok kezelésében, emellett pedig az emésztésre is jótékony hatással van. A nyári esték kedvenc itala lehet a citromfű tea, amely nem csak finom, de segít a pihenésben is.

 

ERBAVITA® MIKRONIZÁLT CITROMFŰ TABLETTA - GÖRCSOLDÓ, IDEGNYUGTATÓ. FEJFÁJÁS, SZORONGÁS, PÁNIKBETEGSÉGEK ÉS ALVÁSZAVAROK.

BIOEXTRA CITROMFŰ CSEPPEK 50 ML

SZAFI REFORM PALEO CITROMFŰ MORZSOLT 30 G

4. Aloe vera - A bőrmegújító csodaszer

Az aloe vera az egyik legjobb barátunk lehet a nyári hónapokban, különösen, ha hajlamosak vagyunk leégni. A növény nedve gyulladáscsökkentő és hidratáló hatású, így remekül alkalmazható napégés kezelésére. Egyszerűen vágjunk le egy darabot a növény leveléből, és kenjük a nedvét a problémás területre. Az aloe vera ezenkívül rovarcsípésekre és kisebb bőrirritációkra is kiváló.

 

FOREVER ALOE VERA GELLY - BŐRÁPOLÓ ZSELÉ 118 ML

LAVERA BASIS BIO ALOE VERA-MANDULA MINDENTUDÓ KRÉM 150 ML

SWANSON ALOE VERA KAPSZULA 25MG 100 DB

5. Bazsalikom - Az aromás segítő

A bazsalikom nem csak a konyhában nélkülözhetetlen, hanem számos egészségügyi előnnyel is bír. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt segít a kisebb sebek és horzsolások kezelésében. Emellett a bazsalikom leveleiből készült tea enyhíti a fejfájást és javítja az emésztést. Próbáljuk ki a bazsalikomos víz frissítő hatását is: néhány levél bazsalikomot áztassunk vízbe, adjunk hozzá egy szelet citromot, és máris kész a tökéletes nyári frissítő!

 

SWANSON SZENT BAZSALIKOM OLAJ (HOLY BASIL EXTRACT) 400 MG 60 DB

EXOTIQ - ILLATOS MASSZÁZSOLAJ - BAZSALIKOM-CITROM (100ML)

LAKHSMY BAZSALIKOM MORZSOLT 20 G

 

A nyári hónapok rengeteg örömöt és kihívást tartogatnak számunkra, de szerencsére a természet gondoskodik rólunk. A borsmenta, a levendula, a citromfű, az aloe vera és a bazsalikom mind-mind olyan gyógynövények, amelyek segíthetnek a nyári problémák kezelésében. Ezek a növények nem csak a testünkre, hanem a lelkünkre is jótékony hatással vannak, így érdemes beépíteni őket mindennapjainkba.

 

Ne habozz, próbáld ki ezeket a csodálatos gyógynövényeket a nyári hónapokban! Éld meg a nyarat természetes és egészséges módon, és élvezd a természet nyújtotta előnyöket. Válogass a Bioszállító.hu bőséges kínálatából és élvezd ki a nyarat úgy, ahogy soha!

simplepay_hu