Cikkek

Így tartsd be az újévi diéta fogadalmat egész évben – fogyókúra tippek a tartós sikerért

2024.01.05 12:44

Az új év beköszöntével sokan teszünk fogadalmat arra, hogy egészségesen élünk, fogyókúrázunk, mozgunk, vagy valamilyen diétába végre belekezdünk. Azonban a lelkesedés sokszor alább hagy, az eredmények pedig nem jönnek.

Most megmutatjuk, hogy hogyan tudod megtartani az újévi motivációt és hogy hogyan lehet eredményes a fogyókúra egész évben!

Amint beköszönt az új év, emberek ezrei fogadják meg, hogy itt az életmódváltás ideje is. „Kevesebbet eszek, böjtölök, kiiktatom a szénhidrátot, több zöldséget fogyasztok, sportolok”... Azonban a lendület sokszor elfogy január végére. Ha idén te is úgy döntöttél, hogy egészségesebb étrendre váltasz, de egyre kevésbé van kedved betartani ezt a fogadalmat, ne csüggedj. Ez egy teljesen normális folyamat, hiszen az elkötelezettségek a megtartása mindig kihívást jelent az embereknél.

Most azonban eláruljuk, hogy hogyan lehet megtartani a kezdeti lendületet és egészséges életmódot folytatni egész éven. Ebben a cikkben olyan gyakorlati tippeket tárunk fel, amelyek segítenek betartani a diétát, és javaslunk néhány szuper bio étrend-kiegészítőt az általános közérzet javításához.

 

Tűzz ki reális célokat

Először is kezdd az évet reális és elérhető célok kitűzésével. A drasztikus változtatások helyett összpontosíts az étrend fokozatos módosítására. Ez a megközelítés nemcsak gördülékenyebbé teszi az átmenetet, hanem növeli a hosszú távú siker valószínűségét is. Ne egyik napról a másikra akarj nyers vegán, teljes értékű étrendre váltani. Inkább próbálj meg egyre több zöldséget fogyasztani minden étkezéshez, egyre kevesebb feldolgozott élelmiszert vásárolni a boltban, és ne ostorozd magad, ha néha ez nem jön össze. Légy büszke magadra akkor is, ha egy nap már egy jó döntést hoztál.

 

Egyél több bio, teljes értékű élelmiszert

Vigyél be be több teljes értékű élelmiszert az étrendedbe. Ez csupán azt jelenti, hogy úgy válogass alapanyagokat, ahogy azok a földről érkeznek: chips helyett készíts burgonyát, szalámik helyett süss húst, a feldolgozott, fagyasztott, szárított élelmiszerek helyett pedig nassolj természetes alapanyagokat. Válassz tápanyagban gazdag ételeket, például gyümölcsöket, zöldségeket, teljes kiőrlésű gabonákat és sovány fehérjéket. Ha pedig még mindig nem tudsz lemondani a néhai nassolásról, akkor van egy jó hírünk: a biotermékek nem tartalmaznak szintetikus peszticideket és vegyszereket, így tiszta és egészséges alapot biztosítanak az étkezéshez.

 

HARMONICA BIO ROPI ALAKOR ŐSBÚZALISZT

BIOMENÜ PÖRKÖLT KÓKUSZCHIPS

RAPUNZEL BIO CSOKI RUM-MAZSOLA-MOGYORÓ

 

Tervezz előre

A tervezés és a felkészülés kulcsfontosságú az egészséges táplálkozás fenntartásához. Minden héten szánj időt az étkezések megtervezésére, egy élelmiszerlista összeállítására és az összetevők előkészítésére. A tápláló, azonnali étel csökkentik a kísértést, hogy kevésbé egészséges választások mellett dönts. Például ha van a hűtőben pár doboz finom étel, vagy olyan előre összevágott zöldségek, amiket szívesen fogyasztasz, akkor nem fogsz a csomagolt rágcsák után nyúlni.

 

Figyelj a vitaminpótlásra

A fogyókúra vagy diéta idején sokszor előfordulhat, hogy nem fogyasztunk elegendő mennyiségű vitamint. Ilyenkor érdemes étrendünket kiegészíteni bio étrend-kiegészítőkkel, hogy biztosítsuk táplálkozási igényeink kielégítését. Fontold meg egy kiváló minőségű multivitamin bevezetését a mindennapokba, hogy tuti bevidd az alapvető vitaminokat és ásványi anyagokat. Ezenkívül a fehérjeporok kényelmes módját biztosítják a fehérjebevitel növelésének, támogatva az izmok egészségét – sőt, még a jóllakottság érzését is fenntartják.

 

GAL MULTIVITAMIN ÉS HALKOLLAGÉN+MSM TITOK 1 HAVI ADAG 300 G

CALIVITA SUPER MEGA 50 TABLETTA MEGADÓZISÚ MULTIVITAMIN 90DB

WTN MULTIVITAMIN KOMPLEX 30 NAPI ADAG

 

NATUR TANYA® VEGÁN FEHÉRJEPOR - AZ EGÉSZSÉGES CSONTOZAT ÉS IZOMTÖMEG FENNTARTÁSÁHOZ 250G

NU SKIN PHARMANEX TR90 V-SHAKE – CSOKOLÁDÉÍZŰ VEGÁN FEHÉRJETURMIX 19 385 FT

NATURIZE BARNARIZS FEHÉRJEP.SÓS KARAMELL

 

Maradj hidratált

A megfelelő hidratálást gyakran figyelmen kívül hagyjuk, de döntő szerepet játszik az általános egészség megőrzésében. Próbálj meg napi 2 liter vizet meginni, és az üdítőket váltsd legyógyteákra. Garantáljuk, hogy az ízüket előbb-utóbb meg fogod szeretni, emellett rengeteg antioxidánst biztosít a szervezetednek.

 

DIABESS GYÖRGYTEA KEVERÉK 100 G

UKKO FOGYASZTÓ TEAKEVERÉK 150 G

NATURLAND ALPESI GYÓGYNÖVÉNY TEA

 

Tudatosan étkezz

Hogy mi is az a tudatos étkezés? Az, amikor minden falatot megízlelsz, miközben odafigyelsz tested jelzéseire. Azaz az evésnek egy szertartásnak kell lennie. Ne pörgesd a telefonod, ne nézz tévét és ne olvass evés közben. Legyen az étel ünnep, a tested táplálása, és amikor azt mondja, hogy elég volt, akkor hagyd abba az étkezést. Ez a megközelítés segít egészségesebb kapcsolatot ápolni az étellel, és segít megelőzni a túlevést.

 

Ünnepeld a kis győzelmeket

Ismerd fel és ünnepeld meg az eredményeidet, bármilyen kicsik is legyenek. Ha felismered, hogy valóban haladsz az úton, akkor az növelheti önbizalmadat és motivációdat, hogy továbbra is pozitív döntéseket hozhass. A fél kiló fogyás is fogyás, a kettővel több kilós súly megemelése is eredmény, és a hosszabb túrák teljesítése is maga a győzelem.

 

Bocsáss meg önmagadnak, majd lépj tovább

Értsd meg, hogy a kudarcok minden egyes folyamat természetes velejárói. Ha eltérsz az iránytól, bocsáss meg magadnak, és koncentrálj újra a céljaidra. Tanulj a tapasztalatokból, és szükség szerint módosítsd a terveidet.

 

simplepay_hu