Cikkek

Növényi tej fillérekből – megéri-e az otthoni növényi tejkészítés?

2023.10.31 16:02

Legyen érzékenység, elhatározás vagy egészségtudatosság az indok, de az alternatív növényi tejek igen nagy népszerűségnek örvendenek az elmúlt évtizedben. Habár az alternatív tejek beszerzése könnyebb, mint valaha, sokakban felmerül az otthoni növényi tej készítése is. Az izzasztó, macerás és problémás procedúrák után most megérkezett a Vegital innovatív gépe, amely mókává varázsolja az otthoni növényi tejkészítést.

Olvasd el a Bioszállító.hu cikkét és ismerd meg az otthoni tejkészítés világát a Vegital-al!

Az elmúlt években egyre inkább az egészségesebb és fenntarthatóbb táplálkozási megoldások felé mozdult el a társadalom. Tény, hogy a legtöbben imádunk tejtermékeket fogyasztani – legyen szó egy jó tejfölös lángosról, egy finom fagyiról vagy egy egyszerű reggeli kávéról. A hagyományos tehéntej remek alternatívája a növényi tej, amely jellemzően valamilyen magfajtából készül. A magtejek igen rövid időn belül tettek szert hatalmas sikerre, hiszen rengetegen előszeretettel fogyasztják, főleg intolerancia, érzékenység és diéta esetén – de arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy mennyire környezetbarát. Sok ember küzd különböző érzékenységgel és allergiával, amely az állati tej valamelyik összetevőjéből fakad. Számukra a növényi italok nem csupán egy alternatívák, de egy fontos tápanyagbeviteli forrás is. Hiszen ezek a „tejek” tele vannak ásványi anyagokkal, rostokkal és vitaminokkal, amelyek a szervezetünk számára nélkülözhetetlenek. Ebből is fakad, hogy remek választás lehet az egészségesebb életvitelt folytatók számára.

Növényi tej otthon?

Sokunkban plusz örömet okoz, ha valamilyen alapanyagot vagy ételt otthon is elkészíthetünk magunknak. Nem csupán a tény, hogy precízebben, saját ízlésünkre tudjuk formálni az ételeinket, de meg tudjuk válogatni az összetevőiket és így pontosan tudjuk, hogy mi kerül az asztalunkra. Nem mellesleg a növényi tejek akár háromszor drágábbak is lehetnek a hagyományos tehéntejhez képest, így nem mindig pénztárcabarát a reggeli zabtejes kávé.

Aki már próbálkozott növényi tej készítésével, az pontosan ismeri a vele járó macerát. Fejfájást okozhat a hosszú áztatás, héjazás, turmixolás és többszörös átszűrés is. Mindezt csupán 1 liter italért, amely már a kávénkhoz adagolva pár nap alatt elfogy. A sok munka és koszolás már alapvetően sok embert elriaszt az otthoni növényi tejkészítésétől. A technológia fejlődésével pedig a vállalkozó szellemű feltalálók egy mindent megváltoztató eszközt vezettek be konyháinkba: a Vegital növényi tejkészítő gépet.

A Vegital megoldja a problémát

A Vegital növényi tejkészítők olyan innovatív konyhai eszközök, amelyeket úgy terveztek, hogy leegyszerűsítsék a friss, házi növényi tej készítésének folyamatát. A hagyományosan  különböző diófélékből, szójából vagy zabból készült tejitalok alapanyagát hosszú órákra be kell áztatni, majd vízzel összeturmixolni, és a keveréket leszűrni. A diótejkészítők egyszerűsítették ezt a folyamatot, lehetővé téve az átlagemberek számára is, hogy minimális erőfeszítéssel és maximális frissességgel készítsék el kedvenc növényi tejüket. De mi van akkor, ha nem diótejet szeretnénk inni?

A Vegital géppel csupán pár gombnyomás után elkészül a növényi tej otthon. Emellett sokoldalú a készülék, hiszen a beállított 10 program segítségével képesek lehetünk elkészíteni megannyi más finom ételt és italt is. Legyen az krémleves, kása, dzsem, bébiétel vagy smoothie, nekünk csak annyi dolgunk van, hogy a megfelelő hozzávalókat beadagoljuk a gépbe és a megfelelő programot elindítsuk. Bőséges űrtartalmának köszönhetően nagy mennyiségbe készíthetünk magunknak és a család többi tagja számára kedvenc italainkat és ételeinket. A kitakarítása miatt se kell aggódnunk, hiszen a gép tartalmaz egy Öblítő funkciót, amely forró víz segítségével eltávolítja az ételmaradékot és a szennyeződéseket, szóval nekünk csak törölgetni kell. Mindemellett, az egyik legjobb dolog, hogy a géphez ajándékba jön egy 1,5 literes szűrő és egy adagolópohár, így a dobozból kivéve máris elkezdhetjük az otthoni növényi tejkészítés mókás és egyszerű folyamatát.

Az alternatív italok otthoni elkészítése által nem csupán megbizonyosodhatunk a minőségről és saját ízvilágunkra tudjuk formálni italainkat, de mindezt jóval kedvezőbb összegekért. A Vegital mindezt megkönnyíti, így nekünk elég csak élvezni saját kezünk gyümölcsét.

Vegital Rainbow Cappuccino Növényi italkészítő 1,8 l-es - Bi (bioszallito.hu)

Vegital Baby Teddy növényi ital- és bébiétel készítő gép, 0, (bioszallito.hu)

Nézz szét Te is a Vegital gépei között a Bioszállító.hu oldalán!

simplepay_hu