Cikkek

Hialuronsav: a fiatalság titka?

2023.10.20 15:44

A fiatalos, ragyogó bőrre való törekvés során az emberek gyakran fordulnak különböző bőrápolási termékekhez és eljárásokhoz. Ezek között egy összetevő csendben kiemelkedik – mégpedig a hialuronsav. Bár a neve tudományosnak és komolynak hangozhat, a bőrre és az általános közérzetre gyakorolt hatása szinte a csodával vetekszik. Ebben a cikkben megfejtjük e különleges vegyület, a hialuronsav fiatalító titkát.

Olvasd el a Bioszállító.hu cikkét és ismerd meg a fiatalság forrását!

Reklámokból, videókból vagy magazinokból már valószínűleg mindannyian hallottunk a hilaruonsavról. Azonban már kevesebben vannak azok, akik meg is tudják mondani, hogy mit takar ez futurisztikusan hangzó vegyület. A hialuronsav az emberi szervezetben természetesen előforduló anyag, amely elsősorban a bőrben, a szemekben és a kötőszövetekben található meg. Egyedülálló nedvességmegkötő, hidratáló képessége teszi a bőrápoló termékek egyik legkeresettebb összetevőjévé. Ha a bőrünk megfelelően módon hidratált, egészségesebbnek, simábbnak - és igen, elértünk a lényeghez - fiatalosabbnak tűnik.

De hogyan is megy végbe ez a folyamat?

A bőrünk alapvetően önmagában, önműködően képes a saját víztartalmát fenntartani, azonban ha ez nem működik megfelelően – azaz száraz a bőrünk – akkor megtámogathatjuk egy kis segítséggel. Sokunknak már a megfelelő vízfogyasztás is problémát jelent, emellett pedig ott van a szél, a hideg idő, a száraz forróság és megannyi más faktor, amely hamar kiszárítja a bőrünket. A bőr hidratálása pedig nagyon fontos, hiszen így kerülhetjük el a húzódó érzést, a kényelmetlen száraz foltokat és a bőr vízhiányos ráncosodását.

A megfelelő hidratáltság nem csupán a bőr érzetét javítja, de sokkal ellenállóbb lesz, kevésbé válik kitetté a sérüléseknek. A folyamatosan „használatba vett” bőr ugyanis hamarabb elfárad, és ezáltal hamarabb meg is jelenhetnek rajta az öregedés jelei genetikától függően. A megfelelő hidratálással a bőrünk gyógyulni tud és a ráncok is eltűnhetnek.

Itt jön képbe a hialuronsav

Ahogyan azt már megemlítettük, a hialuronsav a bőrünkben és a szervezetünkben természetesen megtalálható anyag. Főleg a test olyan területein tömörül, ahol fontos a víz tárolása. Ilyen lehet például az izmok, az ízületek és a bőr – így az arcbőrünk is. Ahogy telnek az évek, úgy a szervezetünk egyre kevesebb hialuronsavat képes előállítani, és így szépen lassan csökken a hialuronsav mértéke is az ellátandó területeken.

A hialuronsav bőrünkből való eltűnése azt eredményezheti, hogy érzékenyebbé válunk a külső hatásokra, és megannyi kellemetlenséget tapasztalhatunk. Ezért érdemes olyan termékeket használni, amelyek pótolják ezt az anyagot a szervezetünkben. A hialuronsav mágnesként képes magához vonzani a vízmolekulákat, és térfogatának több mint ezerszeresét képes magába szívnia. Épp ezért ha nedves bőrön alkalmazzuk, akkor gyönyörűen hidratálhatjuk arcunkat és testünket. Emellett antioxidánsokban is gazdag, így aktívan fellép a bőrkárosító hatások ellen és helyreállítja a bőr egyensúlyát, miközben regenerálja a sejteket. Ezért is van az, hogy idősebb korban még fontosabbá válik a bőr rendszeres ápolása és hidratálása.

Hogyan pótoljuk a hialuronsavat?

Ha meglátogatjuk a legközelebbi drogériát vagy patikát, rengeteg hialuronsav tartalmú termékkel találkozhatunk. Van köztük étrendkiegészítő tabletta, arckrém, tonik, testápolókrém és szérum is. Ezek a termékek különböző mértékben tartalmaznak hialuronsavat, és számos más összetevővel is párosítják sok esetben.

A bőség zavarában mégis honnan tudjuk mi jó a számunkra? Gyakori, hogy a hialuronsav mellé kollagént, C-Vitamint, de még akár cinket is hozzáadnak a gyártók. Az ilyen termékek sokkal szélesebb körben hatnak ki a szervezetre, táplálják a bőrön kívül a hajat, a körmöket, ezen kívül pedig akár még az ízületeket és az izmokat is. A bőrápolási készítmények, mint az arcmaszkok, szérumok és krémek a bőrre fejtik ki fiatalító hatásukat. Ezek kifejezetten effektívek a bőr hidratálásában, a ráncok eltüntetésében. Bármit is választunk fontos, hogy a mindig a leírások szerint adagoljunk és sose vigyük túlzásba.

Dr.Herz Kollagén Forte Hialuronnal Tab. 60 db - Bioszállító. (bioszallito.hu)

Natura Siberica Lab Biome Hialuron hidrogél szemmaszk Hialur (bioszallito.hu)

Natura Siberica Lab Biome Anti-ox arcszérum Hialuronsavval - (bioszallito.hu)

Tekintsd meg te is a Bioszállító.hu hialuronsav tartalmú termékeit és tegyél te is a bőröd fiatalágáért!

simplepay_hu