Cikkek

Melegítsük fel az őszi hűvös napokat vitamindús teákkal

2023.10.12 10:46

Ugyan kinek ne esne jól egy melengető tea a hideg őszi éjszakákon? A teákat nem csak ínycsiklandó ízük és remek hidratáló tulajdonságuk miatt isszuk, hanem azért, mert kimagasló vitamin, ásványianyag és nyomelem források. Mai cikkünkben összegyűjtöttük, hogy milyen teák pozitív hatásait érdemes kihasználni az ősz folyamán.

Olvasd el a Bioszállító.hu cikkét és tarts velünk az őszi teák gyógyhatásainak felfedezésében!

Az ősz számtalan változást hoz el a mindennapjainkba. Habár az erdők és hegyek gyönyörű színekben pompáznak, a nap hamarabb megy le és gyakoribbak az esős borús napok, mindazok mellett, hogy a reggelek és éjszakák lehűlnek. Illetve, nem szabad elfelejtenünk, hogy az őszi időjárás gonosztevőket is hordoz magával: ők pedig a baktériumok és vírusok. Sokak szokták emlegetni, hogy ez az időszak bizony a megfázások, influenzák és légúti fertőzések ideje. Ezért is fontos, hogy odafigyeljünk egészségünk támogatására a megfelelő vitamin- és ásványianyag bevitellel. Számos gyógynövénytea erősítheti az immunrendszert, csökkentheti a stresszt és gyorsíthatja a felgyógyulást megbetegedések esetén. Nézzük meg, hogy pontosan milyen jótékony tulajdonságok rejlenek a teákban.

Teák, amelyeket érdemes ősszel fogyasztani gyógyhatásaik miatt:

Csipkebogyó tea

A csipkebogyó termés ősszel éli a fénypontját. Ha a természetben szeretnénk begyűjteni akkor érdemes ezt megtenni még a fagyok előtt, amikor még élénkpiros, majd megszárítani azokat. Azonban, ha nincs ilyenre lehetőséged akkor se ijedj meg, mert szerencsére kiváló minőségben beszerezhető már a boltokban is.

De miért is érdemes rendszeresen fogyasztani? A csipkebogyó tea rendkívül gazdag C-vitaminban. Emellett megtalálható még benne A-, és B- vitamin, illetve magnézium, réz, vas, cink, antioxidánsok és rostok. Ennek a teának a fogyasztása kiváló választás lehet megfázás és influenza esetén is, vagy azok megelőzésére immunerősítő hatásai miatt. Csökkentheti a gyulladásokat, segíthet mérsékelni és megelőzni a szív- és érrendszeri megbetegedéseket, és megoldást nyújthat székrekedés és enyhe epehólyag kellemetlenségek esetén.

HERBÁRIA CSIPKEBOGYÓ HÚS TEA 100 G - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

MECSEK CSIPKEBOGYÓ TEA 100 G - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Juvapharma csipkebogyó-hús tea 50 g - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Galagonya tea

A galagonya, vagy más néven „szív kenyér” szintén az őszi időszakban érik begyűjthetővé, főleg szeptember végén és október környékén. Ezt a szíverősítő gyógynövényt is javasolt az elfagyás előtt leszedni és utána megszárítani, majd fogyasztható is finom, szívmelengető teaként. Gyógyhatásai miatt már régóta használják a népi orvoslásban, habár a kezdetekben elsődlegesen köszvény ellen alkalmazták. A későbbiekben felismerték, hogy a vérnyomásra is pozitív hatással van. Ez az egészséget támogató tea képes lehet rugalmasan tartani a szívizomsejteket és az érfalakat. Segítséget nyújthat vérkeringési problémával küzdők számára. Tágíthatja az ereket és csökkentheti a vérnyomást, miközben kiváló segítség lehet szívelégtelenség, ritmuszavarok és artériás görgők esetén. Szívnyugtató tulajdonságának köszönhetően az egész szervezet megnyugtatásában, stresszoldásában is társunk lehet. Mindemellett pedig altatóként is remekül működik.

HERBÁRIA GALAGONYA VIRÁGOS HAJTÁSV. 40 G - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

DR.CHEN GALAGONYAHAWTHORN/ TEA FILT. - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

MECSEK GALAGONYA VIRÁGOS ÁGVÉG TEA 50 G - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Citromfű tea

A citromfű begyűjtése és elraktározása mindig remek ötlet, hiszen remek íze mellett felfrissítheti a sötétebb, nyirkosabb napokat. Nyugtató hatása mellett képes lehet csökkenteni az őszi időszakkal gyakrabban kialakuló stresszt és szorongást, amelyet sokan megtapasztalhatunk a kevesebb napfényes órának köszönhetően. Remek megoldás lehet legúti bakteriális és vírusos megbetegedések ellen is.

HERBÁRIA CITROMFŰLEVÉL TEA 50 G - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Juvapharma citromfűlevél tea 40 g - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Naturland orvosi citromfű tea 50 g - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Cseresznye tea

Ha valami gyümölcsteára vágysz, akkor jó hírünk van: a cseresznye tea kiváló vitamin forrás, amely tartalmaz A-, B1-, B2-, B6-, és vitaminokat. Illetve, gyulladásgátló és fájdalomcsillapító hatásai is vannak, amik remek segítségül jöhetnek meghűlések és nátha idején.

POSSIBILIS FRUIT COCTAIL VADCSERESZNYE - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Fitodry gyümölcstea vadcseresznye 100 g - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Teaház vadcseresznye tea 20x2g 40 g - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Válogass Te is a Bioszállító.hu gyógyhatású őszi teák kínálatából!

 

simplepay_hu