Cikkek

Egészséges bőr és gyönyörű haj – ezért imádjuk az argánolajat

2023.10.10 10:31

Rengeteg szépségápolási és kozmetikai termék összetevői között észrevehetjük az argánolajat. Nem is csoda, hiszen ez a természetes alapanyag nagyban hozzájárul a hajunk és a bőrünk egészségesen szép kinézetéhez. Ebben a cikkben megismerjük az argánolaj remek tulajdonságait, amelyek neked is segíthetnek. Tarts velünk Te is!

Tudj meg többet az argánolajjal történő szépségápolásról a Bioszállító.hu cikkéből!

A természet varázslatos kincseit az ember már évezredek óta felhasználja a szépségápolás területén is. Megannyi növényi alapanyagot használunk a gyógyításhoz, a fitt élethez, és a kinézetünk ápolására is. Nem is csoda, hiszen egyes természetes források bővelkednek a  bennük megtalálható ásványianyagokban, vitaminokban és nyomelemekben,  melyek rengeteg pozitív hatással lehetnek egészségünkre még külsőleg alkalmazva is. Erre egy igazán kitűnő példa az argánolaj, amely szépségfokozó hatásaival már az ősidők óta nagy népszerűségre tesz szert.

De mi is pontosan ez a csoda növény?

Az argánfa az észak-afrikai Marokkó különleges félsivatagos Atlasz hegységében őshonos növény. A vajfák családjába tartozó Argania diótermését a helyi berber törzsek már évszázadok óta számon tartják jótékony hatásai miatt. A főleg sebkezelésre, haj és bőrápolásra használt argán olaj a „folyékony arany” nevet kapta gyönyörű sárgás színe miatt. Az ott élő nők a diókat kézzel szedik le, és hidegpréselési módszerrel nyerik ki a különleges olajat. Ebből adódóan a boltok polcain található argánolajból készült termékek nagyrésze természetes, BIO forrásból származik. Különlegessége még, hogy az argán termést megpörkölve igen zamatos ízt tud kölcsönözni ételeinknek, amely a marokkói gasztronómia egyik alapja. Mindenekelőtt azonban az argánolaj elsőszámú felhasználása a kozmetikai iparban és a gyógyászatban történik.

Barátunk a bőrápolásban

Az argánolajat a kozmetikában előszeretettel használják. Antibakteriális és gyulladáscsökkentő hatása miatt kifejezetten hasznos tud lenni az olyan bőrpanaszok elleni küzdelemben, mint a pikkelysömör, ekcéma, de akár az erősen pattanásos bőrnek is segítséget nyújthat. Mindemellett nem csak védi, de ápolja és feltölti, valamint energetizálja a bőrt. Csökkentheti a ráncokat, feszesebbé teheti az arcbőrt, de jó társunk lehet a narancsbőr elleni küzdelemben és visszaszoríthatja a szülés után megjelenő terhességi csíkokat és a hízáscsíkokat is.

BIOEXTRA ARGANIA OIL 50 ML - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

AROMAX ARGÁNOLAJ 20 ML - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Argánolaj a gyönyörű hajért

Ha körbejárjuk kedvenc drogériánk hajápolási szekcióját, meglepődve tapasztalhatjuk, hogy mennyi sampon és kondicionáló tartalmazza ezt a különleges alapanyagot. Nem is hiába, hiszen az argánolaj kiváló természetes E-Vitamin forrás, de emellett megtalálhatóak még benne különböző fitoszterinek, ferulasavak és polifenol, amelyek fényessé és élettel telivé varázsolják az elhasznált, igénybe vett hajat. Mindezek mellett igen hatásos lehet a hajhullás visszaszorításában és a hajhagymák aktivizálásában. A már említett antibakteriális hatása miatt az argánolajas sampon természetes módon képes küzdeni a korpásodás ellen.

NATURE BOX SAMPON ARGÁN OLAJJAL - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

NATURE BOX BALZSAM ARGÁN OLAJJAL - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Argánolaj az étrendünk részeként

A marokkói gasztrokultúrában már évszázadok óta felfedezhető az argánolaj fogyasztása is. Rengetek olyan kulcsfontosságú nyomelem természetes forrása, amely a szervezetünknek igazán hasznos. Az argán olajban található antioxidánsok, köztük az E-Vitamin is csökkentheti a sejtek öregedését és elhasználódását, mérsékelve a gyulladásokat. Az immunrendszerére kifejtett pozitív hatása nem csupán a szervezetünk védelmi képességeit javíthatja, de csökkentheti az allergiában szenvedők tüneteit is. Ételeinket argán olajjal ízesítve - mint például salátáknál - belülről táplálhatja és hidratálja a bőrt, amely ezzel kevésbé lehet kitéve a kiszáradásnak.

Solio argán olaj 200 ml - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Legyen szó a bőrünk, a hajunk vagy a testünk táplálásáról, az argánolaj mindenben a társunk lehet, szolgálva a szépségünket és az egészségünket.

Tekintsd meg Te is az argánolajal kiegészített termékeket a Bioszállító.hu kínálatában!

 

simplepay_hu