Cikkek

Agyserkentő vitaminok az iskolakezdéshez

2023.09.04 12:10

A nyár vége nem csupán az idő lehűlését, de az iskolakezdést is jelenti sokaknak. Akár általános sulis, akár középiskolai- vagy egyetemi tanulmányokat kezd meg a gyerkőc, az agy igénybe vétele minden esetben felfokozódik – ehhez pedig elkel a segítség. A mai cikkben megtekintjük, milyen vitaminokat érdemes fogyasztani az agyat megterhelő iskolai napokon.

Olvasd el a Bioszállító.hu cikkét az agyserkentő vitaminokról!           

Mint ahogy a testünk különböző szerveinek vagy izmainak szüksége van tápanyagra a megfelelő működéshez, úgy az agyunk is akkor tud a teljes kapacitással funkcionálni, ha megfelelően el van látva szükséges alapanyagokkal. Vita nélkül az agyunk az egyik legkomplikáltabb testrészünk, amely még mindig megannyi megválaszolatlan kérdést rejt. Szerencsére a népigyógyászati és az orvostudományi tapasztalatoknak és kutatásoknak köszönhetően rengeteg természetes vitaminról és ásványi anyagról köztudottá vált, hogy remek hatással vannak a gondolkodásra. Pontosabban egyes vitaminok hiányában az emberi kognitív funkciók, mint az emlékezés és problémamegoldás nehezebbé válhatnak. Az iskolapadban töltött tanulós időszak agyunkat jócskán igénybe veszi, amely gyakran mentális fáradságot eredményezhet tápanyagok és energia hiányában. A következőkben megtekintjük, milyen ásványianyagokkal és vitaminokkal támogathatjuk az agyunkat, hogy könnyebben menjen a tanulás és a megmérettetések.

B-Vitamin, az egyserkentés egyik kulcs vitaminja

A B-Vitaminok családja egy elengedhetetlen résztvevője az emberi szervezet megannyi elemének. A sportolástól kezdve, a megfelelő immunrendszer fenntartásán át, az idegi impulzosok továbbításában is kiemelt szükség van a különböző B-Vitaminokra.

  • A B1-Vitamin az idegsejtek felépítésében lényeges és az agy ingerületátviteli szabályzóként működik.
  • A B5-Vitamin segít a szervezetnek más tápanyagok, így a vitaminok és ásványianyagok felszívódásában és hasznosulásában.
  • A B6-Vitamin hangulatszabályzóként is ismert. Hiánya esetén az ember fáradékonyabbá válik és csökken a koncentrációs képessége.
  • A B7-Vitamin, vagy más nevén biotin az agyi anyagcsere folyamatokban lát el fontos szerepet.

E-Vitamin

Ezzel a vitaminnal megannyi szépségápolási készítményben találkozhatunk, mivel kiváló antioxidáns, amely képes megvédeni a sejteket a roncsolódástól. Ehhez hasonlóan az E-Vitamin remek agyserkentő tulajdonságokkal rendelkezik, ugyanis képes lehet a kognitív funkciókat fenntartani, így gyakran használják az Alzheimer-kór elleni küzdelemben is.

Magnézium

Sportoláshoz, tanuláshoz és gyakori izomgörcsök esetén is segítséget nyújthat a magnézium, mivel kiemelkedően fontos szerepet tölt be a testi és idegi funkciók megfelelő működésében. Magnéziumhiány esetén az ember fáradékonyabbá válik, és nem képes kifejteni akkora erőt fizikai tevékenységek során. Amennyiben megfelelő mennyiségben pótoljuk a magnéziumot, úgy agyserkentő hatásai lehetnek, és tanulás közben éberebbé válhatunk, emellett pedig megnőhet a koncentrációnk is.

Omega-3 zsírsavak

Ez a többszörösen telített zsírsav nagy mennyiségben megtalálható a lazacban és a különböző halhúsokban, így nem meglepő, ha gyakran halolaj-kapszula formájában találkozhatunk vele. Az idegrendszer megfelelő fejlődésében és a kognitív képességek kiépítésében lát el jelentős szerepet. Ebből adódóan kifejezetten fontos, hogy a fejlődő szervezetű fiatalok, így tinédzserek is megfelelő mennyiségben jussanak hozzá.

Ginko Biloba

A kínai népi gyógyászatban már régóta jelen van ez a gyógynövény, főként a testre kifejtett pozitív hatásai miatt. Ezen agyserkentő vitamin szedése során ugyanis az agy oxigén felvételi kapacitása megnőhet, és a memóriánk is javulhat vele.

Lecitin

Megannyi étel alapanyagai között olvashattuk már a lecitin szót. Ez a természetes ásványi anyag a szervezet számára létfontosságú szereppel bír, de nem elhanyagolható az agyserkentő hatása sem. Szedése esetén megugorhat az koncentrációs képesség és javulhat a memória.

 

Mint ahogy az autónak szüksége van üzemanyagra úgy az agyunk is igényli a megfelelő törődést különböző tápanyagok formájában. Reméljük a cikkünk segít neked is, hogy az elméd mindig éles legyen tanulmányaid vagy akár munkád során.

INTERHERB LECITIN LÁGYZSELATIN KAPSZULA 48DB Bioszállító (bioszallito.hu)

BIOCO OMEGA-3 KAPSZULA FORTE - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

BIOCO B-VITAMIN KOMPLEX FORTE TABLETTA - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Memolife max kapszula 30 db - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Támogasd a memóriádat a Bioszállító.hu agyserkentő étrendiegészítőivel!

 

simplepay_hu