Cikkek

Kombucha – tényleg ez a legegészségesebb ital? Most kiderül

2023.09.04 11:59

Idővel egyre gyakrabban hangzanak el a kérdések, hogy „Te elég folyadékot fogyasztasz? Rendesen hidratálsz?” – és nem hiába emlegetjük ezeket ilyen gyakran. A nagy hőségben és testmozgás során kiemelten fontos a megfelelő napi folyadék bevitel. A kombucha italokat a mindennapokba beillesztve pedig még szervezetünk egészségét is támogathatjuk. Mai cikkünkből megtudhatod az egzotikus kombucha italok fogyasztásának előnyeit és hátrányait.

Ne hagyd ki, olvasd el Te is a Bioszállító.hu kombucha italokról szóló cikkét!

Mielőtt mélyebben belemerülnénk a témába és elkezdenénk boncolgatni a bio kombucha italok pro és kontra oldalait, érdemes tisztába lennünk azzal, hogy mi is pontosan ez a már generációk óta használt hűsítő.

Mi az a kombucha?

Az emberiség köztudottan évezredek óta rajong az olyan fermentált élelmiszerekért, mint a sajtok, kefirek, savanyúságok, sörök, ezért is váltak részeivé mindennapi táplálkozásunknak – na meg mert rendkívül egészségesek. A kombucha pedig egy különleges fermentált ital, amelyet cukrozott teafőzetből készítenek, amit aztán gomba- és baktériumkultúrával fermentálnak és erjesztenek.

A kombucha származása visszavezethető egészen egy egyedi történelemmel rendelkező távolkeleti régióig, Mandzsúriáig, Északkelet-Kínában. Népi hagyományok szerint az V. században egy japán orvos is alkalmazta emésztési és bélproblémák kezelésére a kombuchát, mely ekkor már  egy sokak által megismert és kedvelt ital volt, főként egészségre gyakorolt pozitív hatásai miatt. Így annak is fennáll a lehetősége, hogy az ital elnevezése tőle származik. A 20. század során a különböző kombucha italok készítése bejárták a világot, amelyet mára már megannyi ember fogyaszt és akár készít otthon is.

Milyen vitaminokat és ásványi anyagokat nyújt számodra a kombucha italok fogyasztása?

Mint, ahogy azt már említettük, rengeteg emberi szervezetre nézve hasznos jellemzőkkel rendelkezik a kombucha. A tea hasznos baktériumokkal történő erjesztése során egyes anyagok átalakulnak, így megannyi vitamin és ásványi anyag keletkezik a készítése során. Például  kevesen tudják, de a kombucha a teljes B-Vitamin spektrummal, avagy komplexszel rendelkezik, amelyek ellengethetetlenek az emberi sejtek energia felvevő és felhasználó folyamatai során. Mindemellett ez a különleges ital megannyi antioxidánst is tartalmaz. Az antioxidánsok a sejtek káros elváltozását akadályozzák meg, így a kombucha kifejezetten népszerű a rák elleni harcban is.

Hogyan segít a kombucha az emésztésben és szív egészségében?

A szervezetünkben körülbelül 400 különböző típusú hasznos baktérium található meg, amelyek segítenek a testünkbe bejutott étel lebontásában és az energia felszívásában. A rossz étkezés és életmódbeli döntések során azonban a bennünk honos baktériumok száma lecsökken, és a tápanyag felvétel hatásfoka is visszaesik. Az emésztési problémák kihatással vannak a test több területére is. Okozhat gyengeséget, puffadást, immunrendszer gyengülését és bőrproblémákat is egyaránt. A fermentált ételek és italok fogyasztása ugyanis – így beleértve a kombuchát is – pótolja az elvesztett hasznos bélrendszeri baktériumokat. A tápanyagfelszívás és az emésztés javulásával energetikusabbak lehetünk, emellett beindulhat a fogyás is. Érdemes nem elfelejteni, hogy a megfelelő diéta mellett a testmozgásnak is összhangba kell lennie. A kombucha emésztést fokozó tulajdonsága mellett képes a javítani vérkeringést, a vércukorszint egyensúlyát és ezzel együtt a szívet is erősíti.

Mindezekből is láthatjuk, hogy kombucha egy szuper ital, amely nem csak frissítőnek nagyon remek, de az egészségünkre is kimondottan jó hatással van. Így amikor a nyári forróságban egy hideg ital mellett szomjúságunkat oltjuk, ne csak melegre gondoljunk, de arra is, hogy mi mindent tesz a szervezetünkért az innivalónk.

Captain combucha fermentált bio zöld tea ital élőf - Bioszál (bioszallito.hu)

CAPTAIN KOMBUCHA ITAL ORIGINAL - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Nézz te is körül a Bioszállító.hu kombucha kínálatában és keresd a számodra is megfelelő hűsítőt!

 

 

simplepay_hu