Cikkek

Grapefruit fogyókúra idején? Megmutatjuk, hogyan lehet a leghatékonyabb

2023.07.24 15:48

A nyári szezonban egyre többen szeretnék alakjukat formálni. A grapefruit készítmények egyik rejtett jótékony hatása, hogy a számos betegség ellen nyújtott védelem mellett még a fogyókúrában is segítségünkre siethet. Mai cikkünkven célba vesszük a grapefruit által kínált pozitív hatásokat, és megvizsgáljuk bővebben a súlyvesztéshez kapcsolható előnyeit.

Tudd meg most, hogy miért érdemes grapefruitot tartalmazó termékeket választani a Bioszállító.hu cikkének segítségével!

A grapefruit története röviden

A grapefruitot (amely más néven citrancsként is ismert) a citrusfélék legfiatalabb tagjaként emlegetjük, mivel története mindössze mintegy 300 évvel ezelőtt kezdődött. Legelőszőr a Karib-térség egyik szigetén, Barbadoson fedezték fel az 1750-es években. A grapefruit feltételezhetően a pomelo és a narancs természetes egyvelegeként alakult ki, bár biológiailag közelebb áll az előbbihez. Jamaicai farmerek kreativitásának köszönhetjük a grapefruit elnevezést, amely magyarul annyit jelent, hogy "szőlőgyümölcs", utalva arra, hogy a fán a grapefruitok olyan alakzatban nőnek, mint a szőlőn a szemek.

Manapság világszerte a trópusi és szubtrópusi éghajlatok mindegyikén termesztik ezt a kesernyés vitaminbomba gyümölcsöt, pontosabban legészakabbra Floridában és Izraelben. Illetve, ezek a területek termelik a grapefruit exportjának legnagyobb részét. Magyarországon az egész évben elérhető grapefruitot az Egyesült Államokból, Izraelből, Spanyolországból, Törökországból, Ciprusról, Dél-Amerikából és Dél-Afrika országaiból szállítják.

Amikor a grapefruitról esik szó, akkor fontos megemlíteni, hogy nem csak maga a gyümölcs egy kiemelten értékes tápanyag, de napjainkban számos készítmény is elérhető már, amely egészségünket támogathatja. Ugyanis készítenek már kivonatokat a grapefruit magjából, húsából és héjából is, amelyek természetes baktériumölő, vírus- és gombaölő tulajdonsággal is rendelkeznek.

A grapefruitot tartalmazó termékek egészségre gyakorolt jótékony hatásai

Az immunrendszer felerősítése

A legtöbb citrusféle esetében már régóta köztudott, hogy kiemelten magas C-vitamin tartalommal rendelkeznek. A grapefruit esetében sincs ez másképpen: mivel C-vitaminban gazdag, ezért hozzájárulhat az immunrendszer optimális működéséhez és felerősítheti azt. Illetve, kiváló választás lehet fertőzések, gombás tünetek, vírusok és baktériumok megelőzésében és a panaszok csökkentésében.

Segíthet a test hidratáltságának megőrzésében

A grapefruit, hasonlóan a dinnye fajtákhoz, jelentős mennyiségű vizet tartalmaz, ami telít és rosttartalma miatt tisztító hatással lehet a szervezetre. Ha nehézséget jelent számodra naponta elegendő mennyiségű vizet elfogyasztani, akkor ez a gyümölcs segítségedre lehet a hidratálásban.

Megoldást jelenthet vesekővel küzdők számára

A grapefruit összetevőinek köszönhetően képes lehet növelni a vizelet pH- értékét, amely megakadályozhatja a kalciumos vesekövek kialakulását.

Segíthet a fogíny vérzés megakadályozásában

A már említett C- vitamin nem csak az immunrendszer támogatásában lehet társunk, de még a fogíny és fog problémák csökkentésében és kialakulásában is segítségünkre szolgálhat.

Miért érdemes grapefruit készítményeket fogyasztani a fogyókúra során?

Felgyorsíthatja az emésztési folyamatokat

A grapefruitot tartalmazó termékek jelentős mennyiségű pektint tartalmaznak, amik elősegíthetik az egészséges bélsejtek termelődését, és védelmet nyújthatnak a bél nyálkahártyájának. A rostban gazdag és lédús grapefruit segíthet megtisztítani és tisztán tartani a beleket.

A grapefruit alacsony kalóriatartalommal rendelkezik, és még a tápanyagtartalma is magas

A grapefruit azon gyümölcsök egyike közé sorolható, melyek alacsony kalóriatartalommal, ugyanakkor magas tápanyagtartalommal rendelkeznek. Egy közepes méretű darabban mindössze 52 kalória található. Rendkívül gazdag rostokban, és több, mint 15 féle vitaminban - köztük a C-vitaminban, amely bizonyítottan elősegíti a fogyást. Ezért a grapefruit értékes táplálékforrásnak számít, különösen a fogyókúrázók számára.

A grapefruitot tartalmazó termékek étvágycsökkentő hatással lehetnek az emberi szervezetre

A grapefruit kiváló harapnivaló lehet fogyókúra idején, hiszen hosszan tartó teltségérzetet biztosít. Ezáltal csökkenhet a napi kalóriabevitel mennyisége és a túlevés esélye. Illetve a rostok szinte emésztetlenül haladnak végig az emésztőrendszerben, és táplálják a bélben található jótékony baktériumokat.

Most megmutatjuk kedvenc grapefruit tartalmú termékeinket, amelyek a fogyás első számú támogatói lehetnek:

BIOEXTRA GRAPEFRUIT MAG KAPSZULA 60 DB - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Farfalla Grapefruit, kbA, 10ml - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

GRAPE VITAL GRAPEFRUIT MAG-KIVONAT 30 ml - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

INTERHERB GRAPEFRUITMAG CSEPP KIDS C-VITAMINNAL 20 - Bioszál (bioszallito.hu)

Bálint bio grapefruitmag csepp 30 ml - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Biocom Grapefruitmag kivonat 100ml - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Szervezeted erősítőjeként és a fogyókúra támogatójaként válassz grapefruit tartalmú készítményeket a Bioszállító.hu segítségével!

simplepay_hu