Cikkek

Milyen vitaminok elengedhetetlenek a gyerekek egészségéhez?

2023.07.24 15:03

A gyerekek szervezetét nagyban igénybe veszi a növekedés és fejlődés, amelyben elengedhetetlen szerepet játszanak a különböző vitaminok és ásványi anyagok. A mai cikkünkbe megtekintjük mire kell odafigyelni, amikor gyerekvitamint vásárolunk.

Tudj meg többet a gyermekek vitaminszükségletéről a Bioszállító.hu cikkéből!

Bár a legtöbb szülő odafigyel gyermekének megfelelő minőségű étkeztetésére, rengeteg olyan vitamin és ásványi anyag hiányozhat a gyerekek étrendjéből, amely elengedhetetlen a megfelelő fejlődéshez. Van, hogy a gyerekek válogatósak, nincs kedvük enni, vagy egy megrögzött ételt akarnak újra és újra, minden egyes nap.  Nincs miért aggódni, hiszen ez teljesen normális minden gyermek esetében. Nincs más dolgunk, mint a vitaminhiányt külső forrásból pótolni. A multivitamin és egyéb étrendkiegészítő készítmények segíthetnek ebben a feladatban. Azonban, felvetődhet a kérdés, hogy milyen összetevőkre kell figyelni, milyen vitaminra és ásványi anyagra is van szüksége a gyereknek?

 A gyerekek számára szükséges vitaminok

Kalcium:

 Talán az első ásványi anyag, ami eszünkbe jut gyermekeink étrendjével kapcsolatban az a kalcium. Már a magzati fejlődés során elengedhetetlen, hogy a várandós anyukák megfelelő mennyiségű kalciumot fogyasszanak. A szervezet növekedésében alapvető elemként funkcionáló kalcium a fogak és csontok építésében hasznosul. Ezért is ajánlott a gyerekek számára a tejtermékek fogyasztása. Mindemelett a kalcium megtalálható még a lazacban és zöld leveles zöldségekben.

BÉRES VITAKID KALCIUM+D3 VITAMIN GUMIVITAMIN 30 DB

 

A-Vitamin:

Ha már csontok növekedéséről beszélünk, nem mehetünk el az A-Vitamin mellett. Ez a zsírban oldódó vitamin nagy szerepet játszik a megfelelő, egészséges látásban, emellett szükséges még a megfelelő immunrendszer fenntartásához és a csontok növekedéséhez.

DR HERZ MULTIVITAMIN GYEREKEKNEK+D3 60DB RÁGÓTABLETTA

 

B-Vitaminok:

A gyerekek közismertek a mozgásigényükről. Ezt a kitörő energiát azonban fenn kell tartani. A megfelelő anyagcsere érdekében kifejezetten fontos szerepet tölt be a B-Vitaminok családja. A megfelelő fizikai és mentális fejlődés eléréshez figyeljünk oda, hogy gyermekünk megfelelő mennyiségű B-Vitaminokat tartalmazó ételeket fogyasszon. Ilyen lehet például a csirke- és sertéshús, a tojás, a bab és a vöröslencse.

WTN LURKÓ MULTIVITAMIN GYEREKEKNEK 30 NAPI ADAG

 

C-Vitamin:

Kétség nélkül az emberi szervezet számára – kortól és nemtől függetlenül – az egyik legfontosabb elem a C-Vitamin. A gyerek még fejlődő immunrendszere sokkal kitettebb a különböző vírusoknak és kórokozóknak, ezáltal könnyebben elkaphatnak betegségeket is. A C-Vitamin jelentősen hozzájárulhat az testünk védekezőképességének fenntartásához, de csökkentheti a megfertőződések esélyét, a csontok fejlődését és a javíthatja a vas felszívódását is. A különböző gyümölcs és zöldségek fogyasztása mellett érdemes étrendkiegészítőkkel is pótolni a gyermekek C-Vitamin mennyiségét.

CALIVITA LION KIDS C RÁGÓTABLETTA C-VITAMIN GYEREKEKNEK 90DB

 

D-Vitamin:

Ezt a különleges vitamint a szervezetünk természetesen előállítja a napfény segítségével. A D-Vitamin hozzájárul a kalcium csontokba történő beépüléséhez, de kifejezetten fontos a megfelelő immunrendszeri védekezőképesség fenntartásához is. A jó idő közeledtével a gyerekek is több időt töltenek a szabadban, így szervezetük hozzájuthat a megfelelő D-Vitamin mennyiséghez felszívásához. Azonban ősszel és télen, amikor a napsütéses órák lecsökkennek, oda kell figyelnünk a gyerek megfelelő D-Vitamin bevitelére.

BIOCO D3-VITAMIN 400 RÁGÓTABLETTA GYEREKEKNEK 60 DB ERDEI GYÜMÖLCS ÍZŰ

 

Vas:

A gyerek fejlődési folyamatai során nem csupán a csontok, de az izmok növekedésére is oda kell figyelnünk. A szervezet vérsejt termelésében ugyanis a vas ellengethetetlen szerepet tölt be, amely kihatással lehet az izomok fejlődésére is. A vashiányos állapot esetén növekedési problémák léphetnek fel. Vasban igen gazdag a tojássárgája, a sertésmáj, a spenót, a kelkáposzta és a különböző babfélék is.

 

A gyerek fejlődésében egyaránt elengedhetetlen a megfelelő energiapótlás, a vitaminok és ásványi anyagok bevitele. Ebből adódóan elsősorban a kiegyensúlyozott étkezés megteremtése a legfontosabb gyerekein szempontjából. Mindemellett mégis érdemes lehet multivitaminnal kiegészíteni a gyermeki szervezet igényeit. Erre a feladatra megtalálható megannyi kifejezetten gyerekeknek készült, ízes étrendkiegészítő készítmény, amelyek webáruházunkban is elérhetőek.

 

VIBOVIT DINO GUMIVITAMIN - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

WTN Lurkó Multivitamin gyerekeknek 30 napi adag - bioszallit (bioszallito.hu)

 

Válaszd a Bioszállító.hu termékeit a gyerekek egészségéért!

simplepay_hu