Cikkek

Milyen vitaminokra és ásványi anyagokra van igazán szüksége a női szervezetnek?

2023.07.24 14:49

Nőként rengeteg vitaminra és ásványi anyagra van szüksége a szervezetünknek. Azonban sokszor nem elég, ha egészségesen étkezünk. A mindennapos rohanás, a stressz és a táplálék minősége nagyban befolyásolja az egészségünket is. Nem beszélve a menstruációról, hormonügyekről, babaprojektekről, menopauzáról és a női test sajátosságairól. Milyen vitaminokra van szükségünk nőként?

Tudd meg, hogyan támogathatod a szervezetedet hatékonyabban a Bioszállító.hu cikkéből!

Az emberi szervezet számára a legkedvezőbb, ha a vitamin- és ásványi anyag szükségletet táplálkozás útján tudjuk kielégíteni. Ám, ez a mai rohanó világban igencsak nehéz, pláne, ha a hormonháztartásunk, életmódunk és biológiai különbségeink specifikus vitaminok és ásványi anyagok fogyasztását igényli. Mai cikkünkből kiderül, hogy a női szervezetnek milyen főbb vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége.

Szakértők javaslatai szerint egy átlag felnőttnek naponta 2 csészényi gyümölcsöt, emellett pedig 2 és fél csészényi zöldséget kellene elfogyasztania, hogy a szükséges vitamin és ásványi anyag mennyiséget biztosítsa a szervezete számára. A pörgős és felgyorsult mindennapok mellett viszont igencsak kihívásként érhet bennünket ennek betartása. Ilyenkor jönnek remek megoldásként a különféle vitamin és ásványi anyag készítmények, amelyek segítségével a szükséglet egy jelentős része könnyedén bevihető a szervezetbe. Azonban, a nők és férfiak más-más vitamin és ásványi anyag igénnyel rendelkeznek, elég, ha csak kiemeljük a menstruációval megnőtt vasszükségletet vagy a csontritkulásra való nagyobb hajlamot.

Összegyűjtöttük a női szervezet egészséges működéséhez elengedhetetlen vitaminokat és ásványi anyagokat

Folsav – B9-vitamin

A folsav vagy más néven B9-vitamin kiemelten fontos a babát tervezők és várandósok körében. Ez a B-vitamin fajta egy létszükséglet testünk számára, ugyanis főként új sejtek előállításában játszik szerepet. Illetve, segíthet a sejtek egészséges és megfelelő növekedésében és a vörösvérsejtek termelődésében. Mindemellett, képes lehet háttérbe szorítani a várandósság alatti fejlődési és a születési rendellenességeket kockázatát.

Swanson folic acid (folsav) kapszula 250 db - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Natur Tanya® Folsav tabletta (M-vitamin) - Az öröm - Bioszál (bioszallito.hu)

Vas

A havi menzesszel fontos abba is belegondolnunk, hogy rengeteg vas is távozik a menstruációs vérrel. Ezért pótlása és szinten tartása ilyenkor jelentősen megnő. Hiányában nagyon könnyen fáradékonyakká és kedvtelenné válhatunk, illetve sötét karikák jelenhetnek meg a szemek körül. A vas egy elengedgetetlen ásványi anyag a női szervezet számára, amely a vörös vérsejtek megfelelő mennyiségű termelődésében segíthet. Továbbá, szerepet játszik még az optimális energiatermelődésben is.

Intraglobin szerves vasat tartalmazó étrend-kiegészítő kapsz (bioszallito.hu)

BIOCO SZERVES VAS TABLETTA - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

 

Kalcium

A női élet különböző szakaszaiban is kialakulhatnak olyan helyzetek, amikor érdemes kifejezetten odafigyelni a megfelelő kalcium bevitelre. Várandóság idején a fejlődő magzatnak sok-sok kalciumra van szüksége, ezáltal megnő a szervezet kalcium szüksége is. A menopauza alatt és után megnőhet a csontritkulás kialakulásának kockázata, amelyre szintén remek megoldás ez az ásványi anyag, ugyanis erősítheti a csontokat.

WTN Kalcium komplex 60 kapszula Biológiailag aktív formula - (bioszallito.hu)

Caleido okinawai korall kalcium kapszula 60 db - Bioszállító (bioszallito.hu)

Biotin – H-vitamin

Minden nő álma, hogy fényesen csillogó haja, fiatalos bőre és egészséges körmei legyenek. A biotin, vagy más néven H-vitamin nélkülözhetetlen a női szervezet kirobbanó működéséhez. Támogathatja az idegfunkciókat és optimalizálhatja a vércukorszintet. Mindezek mellett pedig a bőrt feszessé és rugalmassá teszi, a hajat sugárzóan egészségessé és a körmöket erőssé varázsolja. Viszont, a vitamin hiánya gyulladást eredményezhet a bőrön és az ajkakon, illetve esetenként előfordulhat hajhullás és libidócsökkenés is.

VITAKING BIOTIN TABLETTA 100DB - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

SWANSON BIOTIN TABLETTA 100DB - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

D- vitamin

Ezt a vitamint elsősorban érdemes napfényből feltölteni szervezetünkbe, azonban hazánkban rengeteg olyan időszak van, amikor a nap elbújik egész napra, vagy a nyári káros UV sugaraktól kell megvédeni magunkat. Ilyenkor a D-vitamin pótlása kiemelten fontossá válik. Megfelelő mennyiség fenntartása a női szervezetben segíthet megelőzni a mellrákot, miközben támogathatja az idegsejtek működését és nélkülözhetetlen az általános egészség fenntartásában. Mindezt kiegészítve segítséget nyújthat a csontok egészségének hosszú távú megőrzésében.

Alg-Börje vitamin d3 150 db - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

BIOHEAL D3 VITAMIN LÁGYKAPSZULA - Bioszállító.hu (bioszallito.hu)

Válassz a Bioszállító.hu vitamin kínálatából a női szervezet egészséges működéséért!

 

simplepay_hu