Cikkek

Milyen vitaminokat igényel a férfi szervezet? Most eláruljuk

2023.07.17 10:46

A vitaminok és az ásványi anyagok tagadhatatlanul létfontosságúak az egészséges életvitelhez. De mire is van pontosan szükségünk? Ahogyan a férfi és nő szervezet különböző módon fejlődik, úgy vitamin igényük is igencsak eltérhet. Ebben a cikkünkben megtekintjük, milyen vitaminigénye van a férfi testnek.

 

Tudd meg te is, hogy férfiként milyen vitaminokat érdemes szedned!

Amennyire hasonlóak vagyunk mi emberek, annyira egyediek is. A férfi és női szervezet sajátosságai miatt gyakran a nemek között más-más étkezési szokásaink, igényeink is vannak. Ugyan így az ideálisan bevitt tápanyagok mennyiségben és minőségben is különböznek. Például a férfiak esetében az átlagos napi energia bevitel 2400-3200 kilokalória közé esik. A szervezet megfelelő vitamin ellátása kifejezetten fontos a kiegyensúlyozott és egészséges élethez, amellyel egyaránt a hétköznapjainkat is fel tudjuk tölteni energiával. Általánosságban az emberi szervezetnek 13 különböző vitaminra és 16 ásványi anyagra van szüksége. Az étkezéseink alkalmával azonban sajnos nem látjuk el a szervezetünket a megfelelő vitaminokkal és ásványi anyagokkal - így már megszokott, hogy külön pótoljuk azokat. Vajon hogyan tudjuk, hogy mi is való nekünk? Az előző cikkünkben részletesebben is betekintést nyerhettünk a nők számára elengedhetetlen vitaminokba és ásványi anyagokba, így ma a férfiak oldalát is megvizsgáljuk.

 

D-Vitamin:

 

Ezt a vitamint természetes úton a szervezet a napfény által termeli. Többek között felelős olyan fontos feladatok ellátásában, mint immunrendszerünk és a hormonháztartásunk fenntartása. A férfiak testi és nemi fejlődésében jelentős szerepet játszik a tesztoszteron hormon. Hatása már kisfiú korban megjelenik, amely kialakítja a nemi jellegeket, mint szőrnövekedés, izom- és csontfejlődés, és hímivarsejtek termelése. Az orvostudomány kimutatta, hogy az alacsony D-Vitamin szint által csökken a szervezet tesztoszteron termelése, amely a nemi vágyak hanyatlását és fáradékonyságot okozhat. A megfelelő D-Vitamin mennyiség napi 2000-4000 nemzetközi egységnek tudható be.

EUROVIT OLIVA-D 2200 NE KAPSZULA D-VITAMIN EXTRA SZŰZ OLÍVAOLAJBAN 30DB

LYSI OMEGA-3+ D-VITAMIN HALOLAJKAPSZULA 120 DB

 

Magnézium:

 

A férfiakra jellemző lehet a testet igénybe vevő komolyabb fizikai terhelés rendszeres végzése, és a nagyobb izomtömeg kialakulása ennek köszönhetően – ilyen lehet a konditeremben való edzés vagy a fizikai munka végzése. A magnézium felelős a megfelelő anyagcsere és idegrendszer működéséért. Alacsony magnézium szint esetén a tápanyagcserénk romlik, így az alacsonyabb energia szint miatt fáradékonyabbá és ingerültebbé válhatunk. Rendszeres testmozgás, fizikai munka során az izmok építése és karbantartása miatt elengedhetetlen a magnézium jelenléte. Ezért is ajánlott 19 évnél idősebb férfiaknál a napi 400-420 gramm magnézium bevitele.

BIOCO SZERVES MAGNÉZIUM B6-VITAMIN TABLETTA 90 DB

VITAMIN STATION MAGNÉZIUM B6 60 DB

 

A-Vitamin:

 

A megfelelő látás egy igencsak szükséges támogatója az A-Vitamin. A béta-karotin néven is ismert alapvető vitamin hozzájárulhat az immunrendszer, a bőr és a csontok egészségéhez. Mindemellett a férfi szervezet megfelelő A-Vitamin ellátottsága csökkentheti a prosztatarák kialakulását. Természetes úton megannyi ételben is megtalálható, mint például a sajtban, tejben, brokkoliban, lazacban és a répában is.

GAL A-VITAMIN CSEPP 30 ML

A-VITAMIN SZEM S.BERNHARD 180 DB KAPSZULA #99

 

C-Vitamin:

 

Talán az egyik legközismertebb vitaminként is betudható C-Vitamin nélkülözhetetlen a megfelelő immunvédelemhez, idegi funkciók működéséhez a vas felszívódásához. A test magas fokú fizikai igénybevétele során a szervezetnek megnő a C-Vitamin igénye, amelyet fontos megfelelően pótolni. Egy átlagos felnőtt férfi esetében a napi beviteli mennyiség 90 mg-nak tudható be. Kifejezetten sok C-Vitamint tartalmaznak a déli gyümölcsök, paprikafélék és a brokkoli.

1X1 VITAMIN C-VITAMIN 1000 MG+D3 CSIPKEBOGYÓ RÁGÓTABLETTA NARANCS 60 DB

INTERHERB XXL C-VITAMIN 1000MG +CINK+BIOFLAVONOIDOK RETARD TABLETTA 90DB

 

Sajnos gyakran csupán az ételeink által a férfi szervezet nem kapja meg azt a vitamin és ásványi anyag mennyiséget, amelyet igényel. Ennek pótlására megannyi remek étrendkiegészítő készítmény áll rendelkezésünkre, amely önmagában tartalmazza az összes fontosabb elemet.

 

Olimp Labs Gold-Vit for man - A FÉRFI NAPI VITAMINADAGJA - B (bioszallito.hu)

Organika multivitamin férfiaknak kapszula 60 db - Bioszállít (bioszallito.hu)

 

Rendeld meg vitaminadagodat a Bioszállító.hu oldaláról és mi gondoskodunk az egészséges mindennapokról!

simplepay_hu