Cikkek

A zeller rejtett pozitív hatásai

2023.04.04 12:33

A zeller annyi jótékony tulajdonsággal rendelkezik az emberi szervezet számára, hogy azt felsorolni is nehéz. Nem véletlen található meg már kapszula, tabletta és por formájában is, hogy szuper hatásait még könnyebben ki tudjuk használni a mindennapokban. Milyen előnyöket biztosít számunkra és milyen problémákra nyújt megoldás? A Bioszállító.hu mai cikkéből megtudhatja.

Olvasson tovább és tudjon meg többet a zeller rejtett pozitív hatásairól a Bioszállító.hu segítségével!

A zeller bővelkedik vitaminokban

Egy kissé íztelen zöldség, amelynek a gumóját, a szárát és a levelét is felhasználjuk. Sok vizet tartalmaz, valamint kiemelkedően gazdag tápanyagokban, rostokban, ásványi anyagokban és vitaminokban is, mégis nagyon kevés kalória tartalommal rendelkezik. Bőségesen megtalálható benne folsav, kálium, mangán, pantoténsav, B2 – vitamin, B6 – vitamin, C – vitamin, K – vitamin, réz, kalcium, magnézium és foszfor.

Bionit zeller tabletta 150 db - bioszallito.hu

Példaként, körülbelül 100g zellerben ennyi értékű minden található meg:

  • 29,6 mg K – vitamin (NRV49,3 százaléka)
  • 36,5 mg folsav (NRV 18,2 százaléka)
  • 263 mg kálium (NRV 13,1 százaléka)
  • 3,1 mg C – vitamin (NRV 3,9 százaléka)
  • 0,1 mg mangán (NRV 5 százaléka)
  • 0,1 mg B6 – vitamin (NRV 7.1 százaléka)
  • 40,4 mg kalcium (NRV 5 százaléka)
  • 0,1 mg riboflavin (NRV 7,1 százaléka)
  • 11,1 mg magnézium (NRV 3 százaléka)
  • 16,2 kalória
  • 3,5 g szénhidrát
  • 0,7 g fehérje
  • 0,2 g zsír
  • 1,6 g rost

A zeller szinte kalóriamentes

Kiváló választás diéták és fogyókúrák alkalmával, hiszen mint ahogy azt már említettük, kalória tartalma igencsak elenyésző. Cserébe sok vizet és rostot tartalmaz, amely hamar kitölti a gyomrot és teltség érzetet biztosít. Így fogyasztása után kevésbé érezzük éhesnek magunkat, és még hidratál is belülről. Tehát a zeller támogatja az emésztési folyamatokat, ami azért szolgál kifejezetten az előnyünkre, mert így az étel könnyedén, minden gond nélkül képes átalakulni energiává.

Zafír zeller olajkapszula 60 db Bioszállító (bioszallito.hu)

Miben támogatja a zeller a szervezetet?

Az anyagcsere és az emésztés felgyorsítása

A zeller elsődleges előnyei között említhető a magas rost tartalma, amely fogyasztása esetén megtisztíthatja a bélcsatornákat a letapadt salakanyagoktól és káros anyagoktól. A belek kipucolása közben ez a zöldség mozgásra is kényszeríti azokat, ezáltal felgyorsítva az anyagcsere- és emésztési folyamatokat. Továbbá, a zeller vízhajtó hatásának köszönhetően képes lehet kimosni a szervezetből a sejtek között megrekedt felesleges vizet, amelyek általában a hason és a combtájékon észrevehetőek.

Segíthet a rák elleni küzdelemben

Kutatások bebizonyították, hogy a zeller zöldségben található erős flavonoidok és luteolinok meggátolhatják a rákos sejtek további növekedését, kimagaslóan a hasnyálmirigyrák esetén. Illetve poliacetilin tartalmának köszönhetően támogatja a beteg szervezetet a felépülésben és regenerálódásban.

Háttérbe szoríthatja a szorongás és depresszió általi tüneteket

A B1-, B2-, B6 - vitaminok nagy szerepet játszanak az idegrendszer megfelelő működésében és annak nyugalmi állapotában. Mivel a zeller telis-tele ezekkel a vitaminokkal, ezért fogyasztása csökkentheti a stresszt. Továbbá, idegerősítő tulajdonsággal is rendelkezik, amely segítheti a megnyugvást szorongás és depresszió esetén.

Csökkentheti a gyulladásokat és bakteriális fertőzéseket

A zeller gyulladáscsökkentő hatóanyagokkal rendelkezik, amely segíthet elpusztítani a baktériumok által okozott fertőzéseket. Kiemelkedően remek megoldás húgyúti fertőzések esetén. Emellett számtalanszor használják asztma, ízületi gyulladások és pattanások kezelésére is.

+EXTRA TIPP menstruáció idejére, nők számára

Menstruációs görcsök és görcsös hasfájások alkalmával 10 kanál zellerzöldlevél elfogyasztása turmixban összeaprítva képes lehet csökkenteni ezeket a kellemetlen, és olykor alig elviselhető panaszokat, csak úgy, mint a puffadást.

Herbalprodukt zeller delikát tabletta 45 db - bioszallito.hu

VIVA NATURA ZELLERGYÖKÉR POR Bioszállító (bioszallito.hu)

Lakhsmy zellerlevél 20 g Bioszállító (bioszallito.hu)

Celery Seed - Zellermag illóolaj 15ml - doTERRA - bioszallit (bioszallito.hu)

ÍZMÍVES ZELLERKRÉM Bioszállító (bioszallito.hu)

Látogasson el a Bioszállító.hu weboldalra, hiszen a zellert tartalmazó készítmények az Ön egészségét is támogathatják!

simplepay_hu