Cikkek

Az acai bogyó, vagyis a brazil szupergyümölcs

2023.03.14 10:57

Az acai bogyó természetes erejét sokan nem ismerik, azonban érdemes bevetni. A hidegebb évszakok során kiemelkedően fontos odafigyelnünk az immunrendszerünk támogatására az egészségünk megőrzése érdekében. Az acai bogyó egy remek választás, ami fokozhatja a védekezőképességet és a betegségek leküzdését. Tudjon meg róla többet mai cikkünkből.

Tájékozódjon az acai bogyó fogyasztásának előnyeiről a Bioszállító.hu cikkéből!

Az acai (kiejtve ászáj vagy ászái) bogyó egy „szupergyümölcs”, amely Dél-Amerikában, az amazóniai esőerdőben őshonos. Az acai pálmafa nagy, kerekded, lila színű bogyós termése, amely kinézetre leginkább a szőlőéhez hasonlítható. Rendkívül ízletes, ezért az Amazonas vidéken élő őslakosok már többszáz éve fogyasztják. Már korán felfedezték jótékony tulajdonságait, titka pedig magas antioxidáns tartalmában rejlik. Tízszer annyi antioxidáns található meg benne, mint a szőlőben, és kétszer annyi, mint a kék áfonyában. A növénynek mind a húsa, mind a héja értékes vitaminokat, tápanyagokat, ásványi anyagokat és rostokat tartalmaz. Kalória tartalma pedig kiemelkedően alacsony: egy csészényi acai bogyóban mindössze 70 kalória található. Miben lehet még segítségünkre ez a növény és miért lett mostanában olyan felkapott?

Az acai bogyó fogyasztásának előnyei

A fogyás támogatása

Az elmúlt pár évben az acai bogyó kiemelkedően keresett lett Amerikában, mint természetes étrend-kiegészítő, ennek oka pedig a fogyást elősegítő tulajdonságaiban rejtőzhet. Az elhízások egyik fő oka általában a vitaminhiány. Mivel az acai bogyó készítmények rengeteg mikrotápanyagot tartalmaznak, így csökkenthetik az éhség érzetet, miközben tápanyag tartalmuknak köszönhetően felgyorsíthatják az anyagcsere folyamatokat. Továbbá, folytonos mikro-tápanyagokkal látja el a szervezetet, azáltal növelve az energiaszintet.

Az acai segítségül jön az immunerősítésben

Az acai „szuperbogyó” a legmagasabb ORAC értékkel rendelkező gyümölcsök közé sorolható.

Mi is az az ORAC érték?        

Ez a mutatószám reprezentálja egy bizonyos élelmiszernél, hogy milyen a szabadgyök megkötő- és semlegesítő képessége. Minél magasabb az ORAC érték, annál jobb az antioxidáló hatása egy adott élelmiszernek.

Mivel az acai bogyó kiemelkedően gazdag antioxidánsokban, így remek megoldást biztosíthat a szabad gyökök káros hatásainak leküzdésében, így támogatva az immunrendszer megerősítését és védekezőképességét.

Védi az idegrendszer egészségét

Az acai omega – 6 és omega – 9 zsírsavat biztosít az szervezetünk számára, amelyek nélkülözhetetlenek az idegrendszer egészséges működéséhez és regenerálódásához. Fogyasztása támogathatja az izmok megfelelő gyógyulását és fiatalon tartását. Csökkentheti az LDL (rossz) koleszterinszintet, illetve fenntarthatja a HDL (jó) koleszterin termelődését. Továbbá, aminosav tartalmának köszönhetően hozzájárulhat az izmok könnyed összehúzódásához, fejlődéséhez és regenerációjához.

Az állóképesség megerősítése

Ez a növény rendkívül gazdag szerves növényi fehérjében, ami megkönnyíti az emésztést. Ez azért van, mert nem termel koleszterint, de mégis könnyebben lebontható és szállítható tápanyag az izmok számára. Illetve, szénhidrát tartalomban is jeleskedik, amely képes kiemelkedő energiát biztosítani a munkához, iskolai tanulmányokhoz és sport tevékenységekhez. Szedése megnövelheti a testünk oxigén bevitelének kapacitását, ezáltal pedig javíthatja az állóképességet, a test erőellátását és a folytonos energiabiztosítást.

Az acai támogathatja a szív- és érrendszert

Az acai gyümölcs optimalizálhatja a szív- és érrendszer működését, emellett pedig vizelethajtó, értágító és szívizom-stimuláló tulajdonságokkal is rendelkezik.

Röviden összefoglalva az acai „szuperbogyó” összetevői segíthetnek:

  • Megelőzhetik az öregedés folyamatát
  • Megvédhetik a sejteket a káros szabad gyököktől és fertőzésektől
  • Támogathatja a szív- és érrendszert, csökkentheti a szívbetegségek kialakulását
  • Segíthet fenntartani az optimális koleszterinszintet
  • Pozitívan befolyásolhatja a szervek és az izmok működését
  • Szabályozhatja a megfelelő vércukorszint működést

 

Acai bogyót tartalmazó étrend-kiegészítők a Bioszállító.hu oldalán

BioMenü BIO ACAI bogyó kapszula 60 db - bioszallito.hu

BioMenü BIO ACAI BERRY kivonat por 60g Bioszállító (bioszallito.hu)

AÇAI·EV succo – Açai antioxidáns bogyókoncentrátum Bioszállí (bioszallito.hu)

Dammer s c-acai kapszula 90 db Bioszállító (bioszallito.hu)

Medicura Acai 100 százalékos Bio gyümölcslé 330ml Bioszállít (bioszallito.hu)

PHARMACOIDEA ACAI KOMPLEX ITALPOR Bioszállító (bioszallito.hu)

Válasszon a Bioszállító.hu széles acai bogyó termék választéka közül!

 

simplepay_hu