Cikkek

Recept a bezártság okozta stressz ellen - segít a Bioszállító.hu

2021.03.24 13:32

Recept a bezártság okozta stressz ellen - segít a Bioszállító.hu

Mit tehetünk a koronavírus-szorongás ellen? Mi okozza a bennünk felgyülemlett stresszt és szorongást?

Egyszerű lenne rávágnunk, hogy a stressz okozta tünetek a jelenlegi világjárványra vezethetőek vissza, de legbelül mindannyian tudjuk, hogy ennél azért sokkal összetettebb és egy mélyről jövő komplex problémával állunk szemben.

A mindennapi stressz életünk része volt a 2020-as év előtt is. A szervezet egyensúlyát veszélyeztető tényezők tárháza folyamatosan tágul, legyen szó egy világjárványról, a munkahelyi stresszről, vagy mindennapi stresszről.
Ahhoz, hogy hatékonyan tudjunk fellépni a szorongás, depresszió, a stressz és a magány érzésével szemben, első lépésként fel kell ismernünk és be kell vallanunk saját magunknak, hogy nem vagyunk jól.

A stresszkezelés legelső lépése tehát - amin elindulhatunk a stresszmentes élet felé – a felismerés. A stresszmentes élet titka nem hétpecsétes titok, csak ismernünk kell saját magunkat és olyan stresszkezelő technikákat, amiket, mintha „ránk szabtak volna”.
Az életünk stresszes volt a világjárvány előtt is és most is, csak a stressz kiváltó okai változtak meg gyökeresen és ezekre másképp reagálunk a stressz tüneteire.

A már több, mint egy éve tartó koronavírus világjárványhoz kapcsolódó stressz és szorongás, ha eddig nem is, mostanra már biztosan felütötte a fejét nálad is.

Hogyan éljük túl a COVID-19 okozta lelki sérüléseket?

A munkahelyi stressz, az otthoni stressz és még a tavaszi vitaminhiány okozta stressz is éppen elég megterhelően hat mind testi, mind lelki állapotunkra.
Leggyakrabban zavart pszichés állapotunkban, túlfeszített idegeink tűrőképességének elvesztésén és testi-lelki egyensúlyunk elvesztésén ismerhetjük fel a stressz és szorongás okozta tüneteket.

Ahhoz, hogy képes lehess legyőzni a szorongás tüneteit változtatnod kell jelenlegi életviteleden. Ne számíts arra, hogy a stresszkezelés legjobb módja a kivárás lesz, ha majd a világ visszatér a régi kerékvágásába, akkor a lelkiállapotod javulása is magától megoldódik.

A Bioszállitó összegyűjtött néhány egyszerű, szorongást, magányt csökkentő és stresszkezelő gyakorlatot, amit, ha betartasz, magadon is tapasztalhatod a stresszoldás pozitív hatásait.

1. Kezdd korán a napot!

2. Pótold a vitamin- és folyadékhiányt hiányt már a reggelivel!
Ébredés után egy órán belül szakíts időt egy egészséges reggelire és egy pohár vízre, vagy vitamindús és természetes italra!
Mutatunk is pár könnyen elkészíthető, gyors, egészséges és pénztárcabarát reggelit:

A Bioszállitó oldalán közel 100 féle egészséges reggeli közül választhattok: https://bioszallito.hu/spl/382306/Kasa-es-egyeb-reggelizo


A Bioszállító-nál mindenki megtalálja az ízlésének legmegfelelőbb, egészségtudatos étrendbe illeszthető italt, gyógyvizet, gyümölcslevet és zöldséglevet:
https://bioszallito.hu/sct/603210/Vizek-levek-uditok

3. Sporttal a stressz ellen!
A hévégék szóljanak a pihenésről és a kikapcsolódásról, de ne hagyd, hogy a fáradtságod és a lelki kimerültséged úrrá legyen rajtad!
A séta az egyik legkönnyebben és szinte bárhol végezhető sport. A legjobb, ha az alaptempódnál egy picit gyorsabban gyalogolsz. Csempészd be a napjaidba, hogy minden napra jusson annyi séta, – ha hely-és időigényesebb sportra nincs is kapacitásod – hogy naponta átlagosan 10.000 lépést megtegyél! A két buszmegállóra vagy 5 perc kocsiútra lévő parkba inkább gyalog menj! Hidd el, ezek az apró lépések hatalmas ugródeszkák lesznek az egészséges lelki egyensúly fenntartásához!

4. Stresszoldás természetes módon!
Úgy érzed ezen a ponton már semmi sem segít? Akkor biztosak vagyunk benne, hogy nem próbáltad még a stresszoldás természetes módon való lehetőségét!
Az idei egyik kedvenc idegnyugtató és stresszoldó módszer az aromaterápia.
Természetesen ezerféle természetes stresszoldó módszer közül válogathattok, de egy biztos, hogy ez lesz a kedvenc része a napjaitoknak!
Nyugtató aromaterápia illóolajok használata nagyon hatékony megoldást nyújt a stressz okozta tünetek ellen, segítenek ellazulni, nyugtató hatással vannak az elmédre é segítenek a stresszoldásban is.

A nyugtató illóolajok használata nagyon hatékony megoldást nyújtanak, segítenek ellazulni, pihentetik az elméd és segítenek a stresszoldásban is: https://bioszallito.hu/sct/593786/Aromaterapia

 

A Bioszállító által ajánlott stresszoldó technikák önmagukban nem állítják vissza a szervezet egyensúlyát, de a megfelelő, egészségtudatos étrenddel, pihentető alvással és különböző természetes stresszoldó módszerek segítségével nagyban csökkenthető a szorongás, kimerültség és a magány érzése.