Cikkek

Női egészség titka – Út a kiegyensúlyozott mindennapok felé

2021.04.09 11:14

Női egészség titka – Út a kiegyensúlyozott mindennapok felé

1. rész – Bőrünk éltető ereje; a víz

Az itthon töltött idő mindannyiunk testék-lelkét megviselte és bizony a bőrünk sem kivétel.
A problémás bőr sok esetben árulkodó jele annak, hogy sokat stresszelünk, keveset alszunk, kevés folyadékot – ami természetesen víz – juttatunk a szervezetünkbe és ettől a dehidratált állapottól száraz, sokkal érzékenyebb és sebezhetőbbé válik (arc)bőrünk.

Lássunk néhány természetes gyógymódot, melyet könnyedén, bőrtípustól és kortól függetlenül minden nő bátran követhet, hiszen a Bioszállító.hu-nál hiszünk benne, hogy a kiegyensúlyozott mindennapok szerves részét képezi az ápolt, egészséges bőrünk és természetesen az egészséges életmódunk.

Folyadékpótlás, folyadékpótlás és folyadékpótlás!

Az első és legegyszerűbb lépés, amit tehetünk egészségünk megőrzéséért, a megfelelő mennyiségű folyadékpótlás. De miért is folyik még a csapból is ez?!
Mindennapi vízfogyasztóként saját magamon is tapasztalom, hogy a vizet elég nehéz túladagolni, azonban az alul fogyasztás már annál gyakrabban megesik. A legjobb, amit tehetünk a folyadékpótlásért, ha egyből, felkelés után egy pohár vízzel indítjuk a napot.

Mennyi az annyi?

Egy felnőtt nő átlagos ajánlott napi vízfogyasztása 2,5 liter tiszta, szénsavmentes víz, a legjobb pedig, ha csapvizet iszunk palackozott helyett, – környezetünk védelme érdekében pedig egészen biztosan - ha a lakóhelyünkön valóban tiszta víz folyik. Ettől persze eltérhetünk, pl. a tavaszi-nyári melegebb időszakban sokkal inkább kívánja testünk a folyadékot, vagy pl. fogyókúra idején is érdemes több vizet fogyasztanunk. Egy szó, mint száz, embere maga válogatja, éppen mennyi vizet iszik, a lényeg, hogy az ajánlott vízmennyiség alá ne menjünk. 

Mit okoz a vízhiány?

Nos, nehéz lenne egyetlen cikkben mindent felsorolni, mit okoz a vízhiány a szervezetünkben, de a legfontosabbak most összeszedtük.

- Fejfájás: A vízhiányos szervezet egyik leggyakoribb tünete a fejfájás. A vízivás egy állandó körforgás, éppen ezért, még ha a mai nap nem is fájt a fejünk, hiába nem ittunk elég folyadékot, nagy valószínűséggel holnap duplán is ’kárpótol’ bennünket a dehidratáció.

- Dehidratált bőr: Idő előtti ráncok megjelenése, avagy a ráncok késleltetése. Rajtunk áll, melyiket választjuk!

- Problémás arcbőr: Amellett, hogy a ráncok is hamarabb feltűnnek bőrünkön, bizony a mindennapi életben is már tapasztalhatóak lesznek a bőrünk problémái. A kevesebb víztől szárazabb lesz a bőrünk, ami kedvez a különböző bőrhibák kialakulásának, nem mellesleg pedig sokkal lassabban fog helyreállni a bőrünk normális állapota.

- Lassabb regeneráció egész testünkben: Mint, ahogy már említettük, minden mindennel összefügg, ahogy az arcbőrünk is lassabban reagál a gyógyulásra kevés vízbevitel esetén, úgy egy betegségből is sokkal lassabban tudunk felgyógyulni, ha nem pótoljuk a vízhiányt. Leggyakrabban ezt hasi megbetegedések esetén tapasztalhatjuk.

Végezetül pedig hoztunk néhány, a Bioszállító.hu-nál kapható gyógyvizet.
Tökéletes választás a gyógyvíz, melyet ha mértékkel fogyasztunk, nagyon jó hatással lehet szervezetünk egészséges működésére:
Salvus gyógyvíz 1500 ml
Absolute deuterium balance water
Parádi ásványvíz
Preventa csökkentett deutériumtartalmú szénsavas ivóvíz

A Bioszállító.hu széles kínálatában szinte bármely bőrtípus megtalálja a számára legmegfelelőbb természeten kozmetikumokat az arctisztítástól egészen a mély tisztító és feltöltő bőrápoló készítményekig. A Bioszállító-nál pedig természetesen minden természetes!