Cikkek

Hogyan takarítsunk? A nagytakarítás lépései a Bioszállító.hu természetes tisztítószereivel.

2021.04.09 11:10

Hogyan takarítsunk? A nagytakarítás lépései, a napi, heti és havi takarítás menete a Bioszállító.hu természetes tisztítószereivel.

Mielőtt nekilátnánk a nagy tavaszi nagytakarításhoz fontos tisztáznunk, hogy nem csak tavasszal van szükségünk egy mindent átfogó takarításra és a nem használatos holmik kisöprésére.
A Bioszállító.hu-nál 4 nagy szakaszra különítjük el az éves takarítási menetrendet, melyekből 3-at el is hoztunk ma nektek. A mindenkori takarítások királynőjéről pedig ebben a cikkünkben olvashattok: 
Tippek a 2021-es tavaszi nagytakarításhoz

Napi teendőink:

- Vessük be az ágyat reggel, mikor felkelünk. Ezt az apró dolgot sokan elfelejtjük, mégis annyival takarosabb egy szoba, ha be van vetve az ágy.

- Környezetbarát mosogatás:
Ahogy telnek a hónapok, úgy a házkörüli munkák sora is folyamatosan változik. Az első és legfontosabb lépés a tiszta otthon felé, hogy kitűzzünk magunknak napi célokat. Napi takarítási cél lehet a mindennapos edény mosogatás például, hiszen koszos edény minden nap kerül a mosogatóba, viszont, ha napokig elfelejtjük tisztán tartani a konyhát, könnyen romhalmazzá válhat a helyzet. Mosogassunk akár kézzel vagy géppel, egy biztos; az otthoni mosogatás az egyik leggyakoribb háztartási takarítás éppen ezért fontos odafigyeljünk rá, hogy környezettudatos tisztítószereket használjunk. Szerencsére a Bioszállító.hu-nál rengeteg gépi és kézi mosogatáshoz használható tisztítószert is találhatunk, most pedig kiemelnénk a személyes kedvenceinket:
Öko mosogatószerek gépi mosáshoz:
https://bioszallito.hu/AlmaWin-Gepi-mosogatoszer-112-adag-28kg
https://bioszallito.hu/ALMAWIN-GEPI-MOSOGATO-TABLETTA
https://bioszallito.hu/ECOVER-MOSOGATOGEP-TABL-ALL-IN-ONE-CITR
https://bioszallito.hu/FIT-CLASSIC-SO-GEPI-MOSOGATASHOZ
https://bioszallito.hu/Sodasan-oko-mosogatopor-mosogatogephez-1000-g
https://bioszallito.hu/ALMACABIO-BIO2-FOLYEKONY-MOSOSZER-1000ML
Öko mosogatószerek kézi mosáshoz:
https://bioszallito.hu/Anandam-eco-mosogatoszer-citrus-illattal-500-ml
https://bioszallito.hu/ALMACABIO-EQUO-KEZI-MOSOGATOSZER
https://bioszallito.hu/HERBOW-KEZI-MOSOGATOSZER-MANGO-ILLAT
https://bioszallito.hu/Bionatural-bio-mosogato-szivacs-kender-formara-vag
https://bioszallito.hu/KEK-FOLYEKONY-MOSODIO-KEZI-MOSOGATASHOZ
https://bioszallito.hu/Frosch-mosogatoszer-aloe-vera-750-ml

- Töröljük le a pultot főzés után:
Rohanó mindennapjaink egyre elenyészőbb részében van időnk egy kétfogásos ebéd elkészítésére, azonban, ha mégis úgy hozza a sors, úgy teszünk magunkkal is a legjobbat, hogy amíg rotyog az ebéd, a közben felhalmozódott konyhai hulladékot és ételfoltokat már egyből le is takarítjuk. Íme egy remek környezetbarát felülettörlő kendő, kukoricából, mely alkalmas bármilyen felület tisztítására, éppúgy, mint kevésbé öko társai:
https://bioszallito.hu/QUADROTEX-TORLOKENDO-KUKORICABOL

Heti teendőink:

Heti teendőink között kiemelendő, hogy míg a napi, leginkább rendrakási tennivalóinktól eltérően a heti takarítás már egészségünk védelmét is szolgálja az esztétikai javakon felül.

- Felmosás:
A legfontosabb, ha a konyhával és a fürdőszobával kezdünk, hiszen ott rakódik le a legtöbb kosz és baktérium.
- Portörlés:
A portörlés nem csak bútoraink szépségének megóvása érdekben fontos, hanem a levegőben szálló porrengeteg sajnos sokszor okozója a nehezebb légzésnek és köhögésnek. Figyeljük meg, hogy a frissen portalanított szobában öröm a lélegzetvétel, míg egy ritkán takarított helyiségben gyakran láthatjuk is ahogy a levegőben száll a por. Tökéletes alkalom ismét elővenni a környezetbarát törlőkendőt, melyet a napi törölgetésre is használunk.
- Porszívózás

- Tükrök letakarítás

- Ruhamosás:
A ruháink mosása kényes téma, hiszen a legtöbb kosz a városban járva ragad a ruháinkra éppen ezért minél tisztábban szeretnénk tartani őket. A környezet védelme érdekében a Bioszállító.hu-nál rengeteg mosószer közül választhatja ki mindenki a számára legjobbat. Kedvenc ruhakímélő mosószereinket pedig ide is belinkeljük:
https://bioszallito.hu/ALMACABIO-BIO2-FOLYEKONY-MOSOSZER-1000ML
https://bioszallito.hu/ALMACABIO-FOLYEKONY-MOSOSZER-1000-ML
https://bioszallito.hu/HERBOW-FOLY-MOSOSZER-SZINES-RUH-ZOLD-TEA
https://bioszallito.hu/AlmaWin-Altalanos-mosopor-koncentratum-36-mosasral

- Ágyneműcsere

- A hűtő átnézése és a benne maradt megromlott ételek eltávolítása

- Mosogatószivacs lecserélése

Havi teendőink:

Minden hónap 4. hetében elérkezik az a pont, amikor az alapvető napi és heti feladatainkhoz hozzácsapódnak a havi tennivalóink is. Ilyenkor főleg célszerű szétosztani a tisztítási feladatokat, hogy a család minden tagja kivegye a részét a tiszta lakáshoz vezető úton.

- Ablakmosás és függönymosás:
Bizony, ez senki kedvence sem, főleg télen a hidegben, amikor a nyitott alaknál kell sikálni az üveget, de bizony ezt is időnként meg kell tenni. Nem beszélve arról, hogy mennyivel hangulatosabb kitekinteni a kertünkre egy tükörsima ablakon át!
Ahhoz, hogy könnyebbé tegyük a takarítást, mutatunk is néhány természetes ablaktisztítót a Bioszállító.hu ajánlásával:
https://bioszallito.hu/AlmaWin-OKO-Uveg-es-ablaktisztito-koncentratum-500
https://bioszallito.hu/SODASAN-OKO-ABLAKTISZTITO
https://bioszallito.hu/Winnis-uveg-ablak-altalanos-tisztito-spray-500-ml

- Lámpabúrák és redőnyök tisztítása és lemosása

+1 Ha pedig még mindig úgy érezzük, hogy lenne még mit takarítani, a háztartási gépei megköszönik, ha kapnak egy tisztítómosást!