A gránátalma gyümölcs (Punica granatum) a 2-5 méter magasra is megnövő fa sokmagvú termése. Napjainkban elsősorban a szubtrópusi területű Közel-Keleten és Ázsia középső és déli részein van jelen, de akár hazánk melegebb területein is előfordulhat. Termesztése sok haszonnal jár, mivel a növény több része, a gyümölcs leve, magja és héja, illetve a fa kérge is felhasználható. A gránátalma már sok ezer éve ismert és kedvelt élelmiszer, ezt a különböző századokból származó feljegyzések is alátámasztják. A föníciaiak például ”Karthágó almája”-ként tekintettek rá; Buddha egyik kezében éppen egy gránátalmát tartott; az izraeli Salamon királynak állítólag még ültetvényei is voltak, illetve papjainak ruháin is ezek lógtak, mivel csak így lehetett belépni a szentélybe. Sokmagvú gyümölcs révén, mindenkor a történelemben a szerelem, szeretet, termékenység és bőség jelképeként tartották számon. A kínai nyelvben nemhiába van részbeni hangalaki egyezés a gránátalma és nemzedék szavak között. A 99,8%-os gránátalma tartalommal bíró italkészítményben a természetes gránátalma koncentrátumon kívül még antioxidáns (aszkorbinsav) és tartósítószer (kálium-szorbát, nátrium-benzoát) is van. Az ajánlott napi fogyasztási mennyisége összesen 40ml, ezt 2 × 20ml-es adagokban érdemes meginni.