Neera szirup és ital
A Neera szirupot Svájcban fejlesztették ki, tiszta C osztályú kanadai juharszirup és délkelet-ázsiai pálmaszirupok keverékéből. Öt év és ezernyi teszt eredménye az a keverék, amely megfelel a Neera Méregtelenítő és Tisztító Kúra minden kívánalmának.
A kúra alatt a szervezet megtisztítja magát a mérgektől. Ilyenkor további mérgeket fogyasztunk feldolgozott termékek formájában, az csak fokozza a problémát, és aláássa a kúra eredményét. Ezért a Neera szirupban csak természetes, vegyszermentes körülmények között növekvő, válogatott fák nedvét használjuk. Előállítása fáradságos és kompromisszumot nem tűrő.
A juharfának körülbelül 40 évesnek kell lennie, mielőtt meg lehet csapolni. A cukorjuhar, amely csak egy Észak-Amerika 75 juharfajtája közül, csak március és április folyamán, mintegy 4-6 héten át ad nedvet. Az évnek ebben a szakaszában az erdőt még egy méter feletti hó borítja, ami a nedv begyűjtését roppant nehéz és fagyos feladattá teszi.
A nedvet minden reggel összegyűjtik a fákon lógó vödrökből, és a begyűjtő épületbe viszik, ahol a folyadékot fából rakott tűzön addig melegítik, amíg az a szirupnak megfelelő sűrűséget eléri. Hogy a szirup meg ne romoljon, a nedvet koncentrálni kell. Egyliternyi végtermék előállításához 40-50 liter nedv szükséges. Ez megegyezik egy nagy juharfa egyévi nedvtermelésével. A Neera szirup gyártása során kizárólag a sötét C osztályú szirupot használják, mely a legkevésbé finomított, és ásványokban a leggazdagabb.
A pálmaszirup előállítása ugyancsak fáradságos munka. Ahhoz, hogy a pálmát megcsapolják, mindennap egy kissé visszavágják a virágzásban lévő termő hajtásait. Ily módon a fa legértékesebb nedvét gyűjtik össze, azt, amiből a gyümölcs (például a kókuszdió) fejlődne. A nedvet ezután nyílt tűzön melegítik, és óvatosan besűrítik, hogy elkerüljék az erjedést.
A Neera szirup több különböző délkelet-ázsiai pálmafaj nedvét ötvözi, köztük a kókuszpálmáét, az őserdei Arenga pálmáét és a Kitul pálmáét, a mocsárvidékeken honos Nipah pálmáét és a Sri Lanka-i Palmyra pálmáét. A Madal Bal csak kis családi gazdaságokban készített pálmaszirupot használ, amelynek termelési módszereit nemzetközi segélyszervezetek emberei vezették be és ellenőrzik. Ez az intenzív termelési eljárás biztosan költségesebb, mint a nagybani ültetvényes módszer, de biztosítja a jó minőségű bioszirupot, és a családi vállalkozások támogatásával segíti a helyi közösségek fejlődését.
A Neera szirup egyik fő jellemzője gazdag ásványi anyag tartalma. A juharszirup gazdag mangánban és cinkben, pont abban a két ásványban, amely a pálmaszirupból szinte teljesen hiányzik. Ezzel szemben a pálmaszirup nagy mennyiségű káliumot és kalciumot tartalmaz, ez a két ásványi anyag pedig fontos a sejtek megfelelő működéséhez és így a szervezet méregtelenítéséhez. Megfelelő arányban vegyítve a Neera szirup ásványi anyag tartalma gazdag és kiegyensúlyozott.
Ásványi anyag összetétel 1000 g szirupban:
Vas - 20 mg
Mangán - 45 mg
Cink - 55 mg
Magnézium - 150 mg
Nátrium - 370 mg
Kalcium - 1800 mg
Kálium - 2700 mg
A Neera ital összetevői és elkészítése:
A Neera ital összetevői:
- tiszta víz
- Neera szirup
- citromlé
- cayenne bors
A Neera ital a Neera szirup, frissen facsart citromlé, cayenne bors és tiszta víz keveréke.
De lássuk csak az összetevőket külön-külön:
Neera szirup - A szirup a magas, de könnyen lebontható gyümölcscukor-, azaz szénhidráttartalmának köszönhetően megfelelő mennyiségű energiát biztosít a szervezet számára, és így a szilárd táplálék hiányából adódó szokásos gyengeség és vércukorszint ingadozás nem lép fel.
Közvetlenül a véráramba kerül, így nem jelent további terhet az emésztőrendszer szá-mára. A Neera ital nagyon kis mennyiségben tartalmaz fehérjét, ezzel tovább könnyíti a kiválasztási folyamatokat.
A fák nedvéből nyert koncentrátum biztosít minden olyan ásványi anyagot, ami testünk egészséges működéséhez szükséges, így a kúra biztonságosan elvégezhető, és nem éhezünk.
A kúraital enyhén édes, kellemes ízének köszönhetően a szilárd táplálék hiányából adó-dó stressz is csökken. Így a kúrát könnyedén végezhetjük akár 10 napon keresztül is, úgy hogy közben nem fogyasztunk szilárd táplálékot.
A Neera szirup természetes növekedésű fáinak életereje élénkíti szervezetünk saját meg-fiatalító erőit.
Citromlé - A citromot mint a zsíranyagcsere hatékony katalizátorát gyakran használják természetes méregtelenítő és tisztító készítményekben. A benne található savak feloldják a zsírokat, és ennek köszönhetően a kúra során nagyon sok méreganyag távozik a szervezetből. Minden olyan salakanyagot, melyet kiválasztó szerveink nem képesek eltávolítani, a zsírok magukhoz kötnek, így azok létfontosságú szerveinket nem támadhatják meg. Ezenkívül a citromlé rendkívüli mennyiségű antioxidánssal és C vitaminnal egészíti még ki a Neera italt, emellett segíti a nyálka és a salakanyagok lebontását.
Cayenne bors - A cayenne paprika nagyszerű anyagcsere fokozó. Hőt gerjeszt a szervezetben, élénkíti a vérkeringést, és ezzel segíti a vér eljutását a test távolabbi területeire, mely fontos a hatékony tisztuláshoz és kiválasztáshoz.
Tiszta víz - A víz szállítja sejtjeinkhez a különböző tápanyagokat, és a kúra alatt feloldott salakanyago-kat elszállítja. Ezért minél több folyadékot viszünk be a szervezetünkbe, annál hatéko-nyabb a tisztulás. A víz belső fürdőt nyújt a testnek.
A kúraital elkészítése
Egy 3 dl-es csészébe tegyünk:
2 evőkanál frissen préselt citromlevet (kb. fél citrom leve)
2 evőkanál Neera szirupot
1/10 kávéskanál cayenne borsot vagy bármely más erőspaprikát esetleg gyömbért
2 - 2,5 dl vizet
Keverje össze a citromlevet, a szirupot és a cayenne paprikát és engedje fel langyos vagy hideg vízzel, amelyiket jobban szereti.
Figyelem!
Hagyományos szirupok, méz vagy egyéb édesítőszerek nem megfelelőek a kúrához, ezek nagymértékben csökkentik a tisztítóhatást és az energiaszintünket.
Használjon friss citromot, ne limonádét vagy tartósított citromlevet.
Az ital ideális íze enyhén édes és savanykás, a paprika íze alig érezhető.