A búzafű az egyik leggazdagabb természetes A- és C-vitamin forrás, amely egyenlő arányban tartalmaz E-, F-, K- és B-vitaminokat, B17 tartalma jelentős. Segít az emésztésben és a belső szervek működésében. Az emésztőrendszerben hatékonyan segít a kórokozó baktériumok és a hasznos baktériumok egyensúlyának helyreállításában, illetve az egészséges immunrendszer fenntartásában. A búzafű magas klorofill-tartalma miatt vérünket oxigénnel dúsítja, a sejtek oxigénellátása javul, így a gyulladások megszüntetésében komoly szerepe lehet. A búzafű bővelkedik a számunkra létfontosságú enzimekben, többek között az egyik leggazdagabb SOD (szuperoxid-diszmutáz) enzimforrás. Az SOD különleges hatású antioxidáns enzim, szabadgyökfogó, mely jelentősen lelassítja a sejtöregedést. Nincs lúgosító kúra, méregtelenítés, salaktalanítás búzafű nélkül.
A tavaszi fáradtság energizáló zöldje, fogyasztása kedvezően befolyásol számos allergiás tünetet (pl. parlagfű allergiát).