Táplálkozási szempontból nem csak az elfogyasztott telített és telítetlen zsírsavak aránya fontos, hanem különös jelentősége van a telítetlen zsírsavakon belül az omega-3 és omega-6 zsírsavak arányának is. Míg a telített/telítetlen zsírsavak aránya már régóta ismert problémákat okoz, azt csak néhány éve tudjuk biztosan, hogy különös jelentősége van a telítetlen zsírsavakon belül az omega-3/omega-6 arányának. A civilizált világban szokásos étrend 1:10-1:30 arányban tartalmazza ezt a két fajta zsírsavat. Az összes elfogyasztott omega-3 zsírsav mennyisége napi 1-1,5 g körül lenne ideális. A legfontosabb esszenciális omega-6 zsírsav a linolsav, mely nagy mennyiségben található a napraforgó olajban. Az esszenciális omega-3 zsírsavak közül az α-linolénsav a legjelentősebb. Omega-3 zsírsavakban gazdag a lenolaj, a repceolaj, a dióolaj, és a mogyoró olaj. A hazai lakosság – az állati zsiradékok mellett – elsősorban a nagy mennyiségű omega-6 zsírsavat (linolsav) tartalmazó napraforgó olajat fogyasztja, az omega-3 zsírsavakban gazdag olajféleségek (halolaj, olajos magvak) fogyasztása alacsony, így a lakosság omega-3 zsírsavellátottsága alacsony. Ennek növelése, azaz az omega-3 és omega-6 zsírsavak optimális arányának biztosítása szempontjából nagy jelentőségű a BIOGOLD Omega 3-6 étolaj.