A júliusban, augusztusban és szeptemberben betakarított paradicsomot az ízek, aromák és táplálkozási tulajdonságok megőrzése érdekében dolgozzák fel. Kiválasztás és mosás után gőzzel eltávolítjuk a héját a paradicsomról; csak utána a paradicsomot feldaraboljuk, pürésítjük és besűrítjük. A bio paradicsompürét adalékanyagok és só hozzáadása nélkül készítik.
Összetevők: kockára darabolt paradicsom* (96%), paradicsom koncentrátum* (4%)
*ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Átlagos tápérték 100g termékben:
Energia: 126 kJ/ 30 kcal; zsír: 0,2 g; amiből telített zsírsav: 0 g; szénhidrát: 4,9 g; amelyből cukor: 4,6 g; rost: 1,3 g; fehérje: 1,6 g; só: 0 g