A Viva Natura Spenót por kíméletes szárítással készült, mely során a készítmény megőrizte a növény eredeti színét, illatát illetve ízvilágát.
A porból kiváló italok és ételek készíthetőek, elkészítésének csak a képzelet szab határt. Amikor a port elkeverjük vízzel, akkor tökéletesen elegyedve, színe, illata, zamata szinte megegyező a frissen facsart lével, amit a növényből kinyerünk. A növény hatóanyagai biológiailag aktívak maradtak és szerves kötésben az egészségünk szolgálatába állnak.
A spenót vagy más néven paraj értékes zöldségnövényünk. Energiatartalma alacsony, de ásványi anyag tartalma jelentős: vas (2,9 mg/100 g), foszfor (160 mg/100 g), kálium (526/100 g) gazdag. Tartalmaz vitaminokat is: jelentősebb mennyiségben folsavat (194 µg/100 g), karotint (4,2 mg/100 g), E-vitamint (2,5 mg/100 g).*