Alternatív édesítőszer enyhén karamelles ízzel. A Rapunzel kókuszvirágcukrot indonéz termelők hagyományosan kézi munkával állítják elő, és ez a munka a térségben számos családnak ad biztos megélhetést. A kókuszpálma virágbimbóját megvágják, melyből a kifolyó levet felfogják. Ezt a levet felfőzik, így nyerik a cukorkristályokat. Végezetül megszárítják és csomagolják.
Ajánljuk italok, sütemények, desszertek édesítésére.
Gazdag ásványi anyagokban, a glikémiás indexe alacsony (35).
Ellenőrizte: DE-öKO-006. Szárm. hely: indonéz -mezőg.
Tápérték 100 g termékre:
Energia: 1635 kJ/ 385 kcal
Zsír: 0,5g
Ebből telített zsírsav: 0 g
Szénhidrát: 94 g
Ebből cukor: 89 g
Ballasztanyag: 0,6 g
Fehérje: 1,2 g
Só: 0,50 g
Kálium: 820 mg (41%*).
*= napi beviteli (táplálkozási) referenciaérték (NRV %-a).