A paradicsomot júliusban, augusztusban és szeptemberben szüretelik, és az ízek, az illat és a táplálkozási tulajdonságok megőrzése érdekében dolgozzák fel. Az Alce Nero borsóval készült paradicsomszósz tökéletes az egyszerű, gyorsan elkészíthető fogások elkészítéséhez.
Összetevők: paradicsompüré*(43,5%), paradicsompép*(33%),borsó* (15%), exraszűz olívaolaj*(3%), hagyma*, zeller*, só, oregano*, petrezselyem*
*Ellenőrzött ökológiai gazdálkodásból.
Átlagos tápérték 100g termékben:
energia 260 kJ/62kcal; zsír 3,1g; amiből telített zsírsavak 0g; szénhidrát 4,9g; amiből cukor 3,4g; rost 3,2g; fehérje 2g; só 0,9g.
Felbontás után hűtve tárolandó és 3-4 napon belül elfogyasztandó.