A fekete fokhagyma nem egy különleges fajta, hanem természetesen fermentált fehér
fokhagyma. Nem csak a szín változik az erjedés során, hanem az íze és az illata is. A
jellegzetes kénvegyületek antioxidáns vegyületekké (flavonoidokká) alakulnak. Így
elkerülhető a jellemzően intenzív fokhagyma szag, miközben a bioaktivitás nő. Aki nem
akarja nélkülözni a rengeteg egészséges összetevőt a fokhagymában, de nem tudja az
intenzív ízt és illatot, az talál tömény és egészséges alternatívát a fekete
fokhagymában. Több mint 200-féle biológiailag aktív anyagot - vitamint, ásványi anyagot,
aminosavat és enzimet tartalmaz. Fő hatóanyaga az erőteljes antibiotikus hatású allicin,
amely emésztés közben az allináz enzim hatására keletkezik a növényben lévő allinból.
Tápanyagok/hatóanyagok a napi adagban.
Hatóanyagok 1 kapszula NRV%*
Fekete fokhagyma gumó kivonat (10:1) 500mg **
-ebből S-allil cisztein (0,3%) 1,5mg **
B1-vitamin (Tiamin) 1,1mg 100
* NRV % * Felnőttek részére megállapított napi beviteli referenciaérték
** Nincs megállapított mennyiség