A sárgabarack köztudottan egészséges gyümölcs, tele vitaminnal és tápanyaggal. De ismerjük-e a sárgabarackmag előnyeit? Az általunk zsírtalanított és leőrölt sárgabarackmag a mag csonthéjon belüli része.
B-17 vitaminban (amigdalin) gazdag, amely rákos sejteket pusztító hatásáról számos kutatás folyik. Magas fehérjetartalmú, gazdag telítetlen zsírokban és többszörösen telítetlen zsírokban, vasban, cinkben, káliumban, foszforban és magnéziumban. Igazoltan gluténmentes és alkalmas vegetáriánusok és vegánok számára.
A sárgabarackmagot fogyaszthatjuk nyersen, vagy leőrölve hozzáadhatjuk levesekhez, gyümölcsléhez, süteményekhez, müzlihez. Légy kreatív, és tedd bele bármibe, amibe szerinted passzol!
Csipkebogyómag-olajjal keverve kiváló bőrradírozó készíthető belőle, melyet rendszeresen használva bőrünk ragyogóvá válik, ráadásul mélyen tisztítja a bőrt.