Az egyik legismertebb és legnépszerűbb immunstimuláló szer, melynek C-vitamin tartalma 10-szer nagyobb, mint a citromé. A C-vitamin fokozza a szervezet ellenállóképességét, a flavonoidok gyulladásgátló és antibiotikus immunerősítő hatást fejtenek ki, a pektinek pedig hozzájárulnak az emésztés megfelelő működéséhez. Segít megszüntetni a fogínygyulladást, a vese- és epekövet. Egyes kutatások kimutatták, hogy a csipkebogyó termése aktivizálja a porcképződésért és kollagénképződésért felelős gént a szervezetünkben.
Az őrlemények fogyasztásával a növényekben található vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek és más értékes hatóanyagok természetes formában jutnak a szervezetünkbe. Így hatékonyabban járulnak hozzá egészségünk megőrzéséhez. Joghurttal, gyümölcslével fogyaszthatjuk, íze kellemes, savanykás. Sütemények készítéséhez is ajánljuk.