Forpro magas fehérjetartartalmú szárított füstölt marhahús original 25 g

Forpro magas fehérjetartartalmú szárított füstölt marhahús original 25 g
High Protein Beef Jerky - original

A PERUI INDIÁNOK, A QUECHUÁK MÁR 2000 ÉVE ISMERTÉK A HÚS SZÁRÍTÁSSAL TÖRTÉNŐ TARTÓSÍTÁSÁNAK MÓDJÁT.


INNEN SZÁRMAZTATHATÓ A JERKY SZÓ IS, MELY A QUECHUA INDIÁN NYELVEN ""CHARQUI"" VOLT (JELENTÉSE: ÉGETNI).


Ez a tartósítási mód fellelhető valamennyi kultúrában az őskortól egészen napjainkig. A mongolok is alkalmazták és szárított húsukat ""borc""-nak nevezték (a magyar ""pörc"" rokona).
A Dél-Afrikából származtatott ""biltong"" például ugyanezt az alapelvet követi a hús tartósítására – a szárítást. A XVII. század elején a holland, német és francia betelepedők megváltoztatták az addigi fűszerezést és ez mind a mai napig fennmaradt, illetve elterjedt egész Afrikában.
Az észak-amerikai indiánok ugyanígy szárították az elejtett vadak húsát (medvét, szarvast, bölényt és halat), azzal a különbséggel, hogy ők nem csak a napon és szélben szárítottak, hanem a tűz mellett is, hogy a legyeket és rovarokat távol tartsák a nyers hústól. Ezáltal sikerült azt még jobban konzerválni, ugyanakkor egy kellemes füstös ízt is kapott.


Szárított húst fogyasztottak a sztyeppei népek – szkíták, hunok, magyarok és más lovas népek – , hiszen ezt az ételt tudták megfelelő mennyiségben magukkal vinni a hosszú hadjáratokra (akár darabolva, akár porrá zúzva).
A Kárpát-medencei lovas népek is jól ismerték a hús tartósításának ezt az ősi módját. A XIV. század közepén, Nagy Lajos itáliai hadjárata során a sereg szárított ételeket vitt magával. Ahogyan Villani írta róluk, nekik nem kellett a városokba bemenni, hanem a szabadban nagy kondérban főztek maguknak. ""Ha levágják a marhát, húsát nagy üstökben megfőzik. Ha már jól meg van főzve és besózva, leválasztják a csontról és kemencében megszárítják, majd finom porrá zúzzák.""
Az itáliai krónikás által megörökített húskészítési eljárás megmaradt a magyar pásztoroknál, akik – alkalmazkodva a helyi környezethez – a húst sajátságos módon tartósították. Először megfőzték, utána napokig szárították, de nem zúzták össze hanem bőrtömlőkben tárolták.


Napjainkban a jerky gyártása szigorúan szabályozott környezetben (pácolás, érlelés), pontos hőkezelési eljárással (páratartalom, hőmérséklet), valamint megfelelő minőségű védőgáz és csomagolóanyag alkalmazásával történik. Ezáltal biztosítható a termék hosszú minőségmegőrzési ideje, természetesen a megfelelő, harmonikus íz változása nélkül.


Összetevők: Marhahús (260g marhahús került felhasználásra 100g Beef Jerky előállításához), Kikkoman szójaszósz (víz, szójabab, búza, só), vörösborecet, fokhagyma, tartósítószerek: só, nátrium-nitrit (E250), vöröshagyma, barnacukor, feketebors, antioxidáns: nátrium eritorbát (E316), babérlevél, cayenne bors, gyömbér. Allergének: Szójababot és búzát tartalmaz.

Tápérték 100 g termékben:
Energia: (305 kcal)
Zsír: 5,4 g
Ebből telített zsírsavak 2,4 g
Szénhidrát: 5,8 g
Ebből cukor: 5,6 g
Rost: 10,6 g
Fehérje: 52,9 g
Só: 6 mg

Tápérték 25 g termékben (1 tasak):
Energia: (76,25 kcal)
Zsír: 1,35 g
Ebből telített zsírsavak 0,6 g
Szénhidrát: 1,45 g
Ebből cukor: 1,4 g
Rost: 2,65 g
Fehérje: 13,2 g
Só: 1,5 mg

Felhasználás: Fogyasztásra kész. Felnyitás után 24 órán belül fogyassza el. Védőgázas csomagolás. A terméken időnként megjelenő vékony fehér réteg (sókristályok) a termék minőségét nem befolyásolja. Tárolás: Hűtés nélkül tárolandó, +5˙C és +35˙C között.

Kiszerelés: 12 X 25 g
25 g
1 036 Ft
Egységár: 41 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 10 Ft
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Adatok
Adatok
Áfa
1,27
simplepay_hu