Erdészné Petrezselyem Levél Magyar 20 g

Erdészné Petrezselyem Levél Magyar 20 g
A petrezselyem név a latin petroselium szóból származik, mely a görög petrosz („kő”, „szikla”) és szelion („növény”) szavakból ered. A petrezselyem népies nevei: petrezselem, petrezsirom, petruska. A gyökérpetrezselymet helytelenül nevezik fehérrépának vagy egyszerűen gyökérnek is.

Illóolajat, karotint, C- és E-vitamint, ásványi sókat tartalmaz. Fogyasztása a szervezet számára különösen a téli hónapokban előnyös.

Gyógyhatása: A petrezselyem zöldje és gyökere egyaránt gyomorerősítő, vesetisztító, vizelethajtó, étvágygerjesztő hatású. Flavonoidokat is tartalmazó illóolaja gyulladáscsökkentő hatású. Fokozza a gyomor-béltraktus működését, és teáját fogyasztják hólyaghurut esetén is. A petrezselyem a vesekő és a vesehomok kialakulásának megelőzésére ajánlható. Hasznosnak bizonyulhat a csalánkiütések kezelésében, egyes kutatási eredmények szerint a petrezselyem gátolja a hisztamin kiválasztását.
Figyelem! Terhesség idején vagy gyomorfekély esetén ne használjuk orvosilag hatásos mennyiségben!

Frissen és szárított állapotban levesekhez, töltelékek, főzelékek, főtt és pirított burgonya, tojásételek, saláták ízesítésére, liba, kacsa, csirke sütésekor és ételek díszítésére használjuk. A már majdnem elkészült, de inkább a kész ételhez adjuk, mert nem csak aromáját, de vitamintartalmát is elveszíti főzés közben.
Kiszerelés:
20 g
143 Ft
Egységár: 7,15 Ft/g
A vásárlás után járó pontok: 1 Ft
db
db
Értesítést kérek árcsökkenés esetén
Kedvencekhez
Ajánlom
Összehasonlítás
Adatok
Adatok
Áfa
1,27