ERDÉSZNÉ GARAM MASALA FŰSZERKEVERÉK 30 g

ERDÉSZNÉ GARAM MASALA FŰSZERKEVERÉK 30 g

ERDÉSZNÉ GARAM MASALA FŰSZERKEVERÉK 30 g

377 Ft
Egységár: 12,57 Ft/g
db
Összehasonlítás
Kedvencekhez
Az indiaiak a különféle fűszerkeverékeket maszalának nevezik, az illatos, aromás fűszer-keveréket pedig garam maszalának hívják, amit a már majdnem kész ételekbe tesznek. Indiai eredetű ez a barnás színű fűszerkeverék, de mind a bangladesi, mind pedig a pakisztáni konyha nagy előszeretettel használja. A keverékben felhasznált fűszerek és azok aránya régióként eltérő. Ahány ház, annyi szokás. Szárazon megpirított és porrá őrölt meleg fűszerek illatos keveréke. Az Ayurvéda leírja, hogy a meleg fűszerek növelik a test belső melegét, míg a hideg fűszerek segítenek csillapítani ezt a belső meleget. A garam masala a hűvösebb éghajlatú Észak-Indiából származik, és meleg fűszereket, úgymint fahéjat, szegfűszeget, koriandert, római köményt, feketeborsot, szárított csilit, kardamónt vagy szerecsendiót tartalmaz. Általában a főzés vége felé adják az ételekhez. Elsősorban zöldséges ételek elkészítésénél javasolt a főzés- sütés végén használni, de remek ízt ad a vegetáriánus ételeknek is. A garam masala összetevői - általában: fahéj, babérlevél, római kömény, koriander, zöld vagy fekete kardamom, szemes feketebors, szegfűszeg, őrölt szerecsendió-virág. Általában húsokhoz és a csirkéhez adott hagymaalapú mártásokhoz használjak
Kiszerelés
30 g
A vásárlás után járó pontok: 4 Ft
Ajánlom